Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013


Α.Π:   130/18.9.13

ΠΡΟΣ:
Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Π.Α.Π.  Α.Ε.

Κοινοποίηση:
Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Αξιότιμοι κύριοι,

Μετ΄ εκπλήξεως παρατηρήσαμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Εurobasket στα διαλείμματα των time out, ημιχρόνων κλπ διαφημίζονται κατ΄επανάληψη ιντερνετικές εταιρίες  προβάλλοντας ως κύρια παροχή τους το παιχνίδι «στοίχημα» μέσω διαδικτύου.

Είναι γνωστό ότι ο ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να διατηρήσει την αποκλειστική εκμετάλλευση τυχερών παιγνίων, μεταξύ των οποίων είναι και το παιχνίδι «Στοίχημα».  Υπήρξαν εξάλλου συνεχείς διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Εταιρίας ότι οι διαδικτυακές εταιρίες που έχουν υπαχθεί στο Ν.4002/2011 μπορούν να παρέχουν μόνον on-line «καζινοπαιχνίδια»  και «card-games» (π.χ. ρουλέτα, μπλακ-τζακ κλπ).         
Αντιθέτως όμως, οι εν λόγω εταιρίες εκμεταλλευόμενες την ανοχή της Ε.Ε.Ε.Π. με τις συνεχιζόμενες παρατάσεις όσον αφορά τη θεσμοθέτηση πλαισίου λειτουργίας τους, αλλά ωσαύτως και την αδράνεια της Εταιρίας, απροκάλυπτα πλέον παρέχουν υπηρεσίες «στοιχήματος», εμφανιζόμενες να λειτουργούν σε απόλυτη δήθεν νομιμότητα.
Πέραν όμως των ανωτέρω, παρατηρήθηκαν και «κρούσματα» λειτουργίας καταστημάτων, ανταγωνιστικών προς το δίκτυο της Εταιρίας, που παρέχουν διαδικτυακό στοιχηματισμό μέσω των υπολογιστών τους, ως επίγειοι συνεργάτες των εν λόγω ιντερνετικών εταιριών (πχ Mybet).
Η συνέπεια όλων αυτών είναι να αναπτύσσεται εις βάρος της Εταιρίας και των πρακτόρων  νέο παράνομο, παράλληλο και ανταγωνιστικό δίκτυο, πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στην κάθετη πτώση του τζίρου των πρακτορείων μας λόγω της οικονομικής κρίσης.  Αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα και η χαριστική βολή που θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό  και εντέλει «λουκέτο» τα καταστήματά μας και σε τεράστια μείωση των εσόδων της Εταιρίας. Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές και για τους πράκτορες και για την Εταιρία.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να παύσει το ταχύτερο δυνατό η παράτυπη λειτουργία αυτών των διαδικτυακών εταιριών που αφορά το παιχνίδι «Στοίχημα» καθώς και τη λήψη μέτρων για την αντίστοιχη απαγόρευση του Στοιχήματος στους επίγειους συνεργάτες τους.  
Με τιμή,

Για την ΄Ενωση
Αναστασία Τζαμπαζλή                                                           Κωνσταντίνα Κυριακίδου
Πρόεδρος                                                                              Γραμματέας

 
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ