Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

Posted by ενωση πρακτορων On 3:07 π.μ.

Α.Π: 154 /16.10.13

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Προεδρείο της ΄Ενωσής μας σας ενημερώνει για τα παρακάτω θέματα:

1. Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ΟΠΑΠ.  Στην από 11.10.13 συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΄Ενωσής μας συζητήθηκε μεταξύ άλλων η μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΠΑΠ.  Επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά το μέλλον του κλάδου μας, συνιστούμε στα μέλη μας να ενημερώνονται μόνον από τους θεσμικούς τους φορείς δηλ. τα κατά τόπους σωματεία και την Ομοσπονδία μας.  Προς τούτο σας ενημερώνουμε ότι το Προεδρείο του δ.σ. του Σωματείου μας αποτελούμενο από τους Πρόεδρο, Γραμματέα και Αντιπρόεδρο συναντήθηκε ήδη με τον Προιστάμενο Δ/νσης Β.Ελλάδος κ. Κέφο όπου και τέθηκαν τα πρώτα σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν τον κλάδο υπό τη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ.  Με πρωτοβουλία δε των παραπάνω, αποφασίστηκε να επαναληφθεί η συνάντηση αυτή με την παρουσία των Προεδρείων όλων των Σωματείων της Β. Ελλάδος, όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουμε τις θέσεις μας και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σχετικά με το θέμα αυτό.  

2. Ανανέωση σύμβασης NOVA, OTEtv. Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκαν οι συμβάσεις που αφορούν στη σύνδεση των πρακτορείων μας με την NOVA και την OTEtv.  Για τους πράκτορες που είχαν ήδη συνδέσεις η ανανέωση γίνεται αυτόματα ενώ για τις νέες συνδέσεις οι παραπάνω εταιρίες θα επικοινωνήσουν με τους ενδιαφερόμενους πράκτορες.  Οσοι από εσάς επιθυμείτε και δεύτερη συνδρομή OTEtv θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση που επισυνάπτουμε στην πίσω (2η )  σελίδα και να την αποστείλετε στον αρ.fax 210 6798566. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη συνδρομή κοστίζει 15 ευρώ, ενώ η δεύτερη 12,90 ευρώ.

3. Κατάργηση προωθητικής ενέργειας «Αμεση Νίκη».  Όπως ήδη γνωρίζετε ο ΟΠΑΠ κατήργησε την προωθητική ενέργεια «άμεση νίκη». Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τα παράπονα συναδέλφων για αδυναμία ακύρωσης δελτίων με συνέπεια να επωμίζονται το κόστος αυτών οι ίδιοι οι πράκτορες.

4. Εκπαιδευτικά Σεμινάρια ΟΠΑΠ.  Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΟΠΑΠ για νέους πράκτορες και σας υπενθυμίζουμε ότι στα σεμινάρια αυτά μπορούν να μετάσχουν και οι υπάλληλοι των πρακτορείων. Όσοι από εσάς επιθυμείτε τη συμμετοχή των υπαλλήλων σας στα σεμινάρια αυτά μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη.

5. Πιστοποιήσεις Τεχνικών Ασφαλείας.  Όσοι εκ των συναδέλφων παρακολούθησαν τα σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας και έλαβαν την Πιστοποίησή τους θα πρέπει να την υποβάλλουν στο ΚΕΠΕΚ (Φράγκων 13), μαζί με την αίτηση που επισυνάπτουμε στο παρόν (σελ.3) εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

6.  Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πρακτόρων.   Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία προσήλθαν τη Δευτέρα 14.10.13 στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και έδωσαν αίμα.  Επειδή τα μηνύματα που λάβαμε από τους συναδέλφους για τη συμμετοχή μας στην προσπάθεια της «Ε.Ο..Α.Ε.Π.» ήταν θετικά και ενθαρρυντικά, η ενέργεια αυτή θα επαναληφθεί. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις λοιπές λεπτομέρειες.   

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι οι κκ. Ν. Φαργκάνης, Γ.Μαναζής  και κ. Μ.Φτίκα παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας. Σε αντικατάστασή τους καλούνται οι επιλαχόντες του ψηφοδελτίου τους βάσει των Αρχαιρεσιών της 31.1.11. Τα ονόματα των συναδέλφων που θα αντικαταστήσουν τους ως άνω παραιτηθέντες θα σας ανακοινωθούν όταν αυτοί αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

 Για την ΄Ενωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                                         Κωνσταντίνα Κυριακίδου
Πρόεδρος                                                                              Γραμματέας
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ