Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

Posted by ενωση πρακτορων On 3:07 π.μ.

Αρ.πρωτ: 146/25.2.2014       

Από τον Υπεύθυνο Τύπου
Δημήτρη Γραμματικόπουλο
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας όπως αυτό προέκυψε μετά τις Αρχαιρεσίες της 3ης Φεβρουαρίου 2014 και τη συγκρότηση σε σώμα που ακολούθησε, έχει ως εξής:
Πρόεδρος:       Αναστασία Τζαμπαζλή
Αντιπρόεδρος: Κυριάκος Βασιλειάδης
Γραμματέας:   Ευστράτιος Κοτάνης
Ταμίας:            Δημήτριος Γραμματικόπουλος         
Μέλη:              Θεόδωρος Τζιαμπάζης, Νικόλαος Φαργκάνης και Μαρία Φτίκα.
Αντιπρόσωποι για την ΠΟΕΠΠΠ εξελέγησαν οι : Ι. Αγγέλου, Θ. Αθανασιάδης, Β. Αλεκίδης, Κ.Βασιλειάδης, Α.Καλαϊτζής, Κ.Κασιόλας, Γ.Μαναζής,, Θ.Μαστορίδης, Φ.Ναούμης, Π.Νάτου, Κ. Πάππας, Α.Σκόνδρας, Α.Τζαμπαζλή, Θ.Τζιαμπάζης, Κ.Τσέντος, Θ.Φαρασόπουλος, Ν.Φαργκάνης, Μ.Φτίκα, Π.Χαμαμτζόγλου.
 Η κα Τζαμπαζλή, αν και εξελέγη, ανακοίνωσε ήδη την απόφασή της να μην μετάσχει στη νέα σύνθεση αντιπροσώπων προκειμένου να δώσει βήμα και φωνή και σε άλλους συναδέλφους, αφού η ίδια έχει εκλεγεί ήδη αρκετές φορές. Την κενή θέση της κατέλαβε ο συνάδελφος κ. Παντελής Χρήστου.
Αντιπρόσωποι για την Ο.Ε.Ε.Θ.: Ε.Αβραμίδης, Ι.Αγγέλου, Θ.Αθανασιάδης, Κ.Βασιλειάδης, Μ.Βρατσίδα, Κ.Κασιόλας, Ε.Κοτάνης, Γ.Μαναζής, Φ.Ναούμης, Π.Νάτου, Γ.Παντελάκου, Κ.Πάππας, Α.Τζαμπαζλή, Θ.Τζιαμπάζης, Κ.Τσέντος, Χ.Τσίντζας, Ν.Φαργκάνης, Μ.Φτίκα,  Γ.Χαραβόπουλος.
Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Ι. Παστιανίδου, Ε.Σαριπανίδου και Α.Γκιώργκη.

Όλοι μας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας καθώς για ακόμη μια φορά δείξατε με την καθολική συμμετοχή σας στις Αρχαιρεσίες για την εκλογή συμβούλων και αντιπροσώπων, τη στήριξή σας στο Σωματείο μας και την εμπιστοσύνη σας στον αγώνα που κάνουμε για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στον κλάδο μας.  Η νέα διοίκηση βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση και οργανώνεται όλο και καλλίτερα για να είναι περισσότερο αποτελεσματική και να ωφελήσει όλους τους συναδέλφους στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Για το λόγο αυτό ήδη την Παρασκευή 21.2.14 συνεδριάσαμε στα γραφεία της Ένωσής μας παρουσία των νεοεκλεγέντων αντιπροσώπων και άλλων συναδέλφων για τα παρακάτω θέματα:

1.ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ
Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διαρκή ενημέρωσή σας και την επίλυση των ερωτημάτων που δεχόμαστε στα γραφεία του Σωματείου μας από εσάς και τους λογιστές σας σχετικά τη φορολόγηση του κλάδου μας, αποφασίστηκε ομόφωνα η διεύρυνση της συνεργασίας μας με την κα Σοφία Παπαρέντη, έμπειρη φοροτεχνικό που για πολλά χρόνια συνεργάζεται με το Σωματείο μας.   
Η κα Παπαρέντη θα βρίσκεται πλέον στα γραφεία της Ένωσής μας κάθε δεύτερη Τετάρτη αρχής γενομένης την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της τηλεφωνικά (2310 547148) από τις 15:30 έως τις 18:30 ή να έρχεστε στα γραφεία μας (κατόπιν ραντεβού) χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση, για να απαντά σε τυχόν απορίες που έχετε για την φορολογική σας κατάσταση.
Επιπροσθέτως στα ενημερωτικά που λαμβάνετε μέσω των κεντρικών σας και στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας www.epothx.org θα αναρτώνται οι εξελίξεις για τα φορολογικά θέματα που μας αφορούν.
2.ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ (3868/2010,3918/2011) - ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά την από 3.12.13 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας επικαιροποιήθηκε ο αντικαπνιστικός νόμος με εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα καταστήματα από τις αρμόδιες αρχές (Σ.Ε.Υ.Υ.Π., αστυνομία & λιμενικό).
Εφιστούμε την προσοχή σας καθώς τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» (από 500 εως 10.000 ευρώ) ανάλογα την περίπτωση. 
Επιπροσθέτως σας υπενθυμίζουμε ότι οφείλετε:
Α) να αναρτήσετε σε εμφανή σημεία του καταστήματός σας δύο (2) πινακίδες απαγόρευσης καπνίσματος    και
Β) να προμηθευτείτε από βιβλιοπωλείο το σχετικό  βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίαςΕντός των επομένων ημερών θα σας ενημερώσουμε για τη αρμόδια αρχή στην οποία θα απευθύνεστε για τη θεώρηση του εν λόγω βιβλίου.
Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω σε περίπτωση ελέγχου επισύρει πρόστιμα.
3. ΞΥΣΤΟ, ΛΑΧΕΙΑ και ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα παραπάνω θέματα. Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας να στηρίξουμε τις αποφάσεις των Γ.Σ. της Ομοσπονδίας μας έτσι ώστε κανένα παιχνίδι να μην διεξάγεται χωρίς τη συμμετοχή μας.  Τούτη άλλωστε η θέση μας βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τους όρους της Ατομικής Σύμβασης που έχουμε υπογράψει με τον ΟΠΑΠ. Περαιτέρω αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από συναδέλφους και θα ασχοληθεί με την επεξεργασία προτάσεων που θα αφορούν στα υφιστάμενα και μελλοντικά παιχνίδια των πρακτορείων μας. Όσοι εκ των συναδέλφων επιθυμείτε να προσφέρετε μπορείτε να στέλνετε τις προτάσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνσή μας enosipra@otenet.gr ή  vasiliadisbet@yahoo.gr.,  ούτως ώστε να είμαστε δυναμικά παρόντες όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα θέματα αυτά.  Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των μελών και των αντιπροσώπων, πράγμα που σημαίνει πως σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα η Ένωσή μας έχει μια φωνή και μάλιστα πολύ δυνατή. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις εξελίξεις, προβληματιζόμαστε καθώς οι διεργασίες στον ΟΠΑΠ ακούγεται ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς χωρίς ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση και πιέζουμε ήδη προς κάθε κατεύθυνση για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.
4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ
Επειδή τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα ληστειών σε συναδέλφους βρίσκονται σε έξαρση, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε και την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιληφθεί και να διεξάγει παράλληλη έρευνα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα της πόλης μας.  Σας εφιστούμε την προσοχή για μία ακόμη φορά: Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά το κλείσιμο των πρακτορείων σας και κατά τη μετάβασή σας στην κατοικία σας τα βράδια.
Το δ.σ. αποφάσισε να κάνει έρευνα και να πάρει προσφορές σχετικά με τις καλλίτερες μεθόδους προφύλαξης (ασφάλιση, security,χρηματοκιβώτια κλπ) προκειμένου να σας προτείνει, αν υπάρξουν, συμφέρουσες λύσεις για την αποτελεσματικότερη ασφάλειά μας.  
5. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Για την καλλίτερη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε η δημιουργία θέσεων υπευθύνων Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων. Τα καθήκοντα των παραπάνω θέσεων ανατέθηκαν με ομόφωνη απόφαση στους συναδέλφους:
Α) Δημήτρη Γραμματικόπουλο - Υπεύθυνος Τύπου για ανακοινώσεις θεμάτων που  σας αφορούν.
Β) Μαρία Φτίκα - Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων για την οργάνωση και διεκπεραίωση των εκδηλώσεων του Σωματείου.
6. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
Με την από 14.2.14 ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία μας όρισε την 17η Μαρτίου 2014 ως την ημερομηνία των αρχαιρεσιών της για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Σε κλίμα ενωτικό η νέα διοίκηση και οι νεοεκλεγέντες αντιπρόσωποί μας συζήτησαν για τη δυναμική παρουσία και συμμετοχή του Σωματείου μας στις επερχόμενες εκλογές.

Για την ΈνωσηΑναστασία Τζαμπαζλή                                                           Ευστράτιος Κοτάνης
Πρόεδρος                                                                                Γραμματέας
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ