Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014


Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην από 17.3.2014 Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ καθώς και για τη δική μας συμμετοχή και τις θέσεις που στηρίξαμε.
Στο συνδυασμό που εκπροσώπησε το Σωματείο μας με επικεφαλής τον κ. Θόδωρο Αθανασιάδη συμμετείχαν σε κλίμα ενότητας  αντιπρόσωποι και των δύο συνδυασμών των Αρχαιρεσιών μας της 3ης Φεβρουαρίου 2014 καθώς και δύο αντιπρόσωποι από το Σωματείο του Ν.Κιλκίς, το οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμπαράστασή του.
Το πλέον σημαντικό γεγονός αυτής της Γ.Σ. ήταν η απουσία των συναδέλφων αντιπροσώπων της ΕΠΠΑΠ εξαιτίας του κωλύματος που προέκυψε με τη διαδικασία των Αρχαιρεσιών τους.  Ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομα να βρεθεί η δέουσα λύση καθώς δεν νοείται να απουσιάζει από την Ομοσπονδία το μεγαλύτερο σε αριθμό μελών Σωματείο της χώρας.
Την άποψή μας αυτή εκφράσαμε και ως θέση στην εν λόγω Γενική Συνέλευση. Αλλά δεν περιοριστήκαμε μόνον σε αυτό. Επειδή αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης για τον κλάδο μας αλλά και τους κινδύνους που θα προέκυπταν σε περίπτωση που δεν προχωρούσαμε στην ανάδειξη νέας διοίκησης, αποφασίσαμε και προτείναμε το αυτονόητο’ να προχωρήσει δηλ. η εκλογική διαδικασία αφού πρώτα δεσμευτεί με ψήφισμα το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ότι τη στιγμή που θα νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποι της ΕΠΠΑΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα ορίσει νέα ημερομηνία εκλογών με τη συμμετοχή και του Σωματείου της ΕΠΠΑΠ.  Επιπροσθέτως και στο διάστημα που θα μεσολαβήσει  κρίναμε λογικό και δίκαιο να ζητήσει η ΠΟΕΠΠΠ από την ΕΠΠΑΠ να υποδείξει κάποιο εκ των μελών της προκειμένου να συμμετέχει έστω και ατύπως σε επικείμενες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ. Παρόμοια πρόταση με τη δική μας κατέθεσε και ο συνδυασμός των Σωματείων της Κρήτης.  Δυστυχώς η πρότασή μας αυτή δεν υπερψηφίστηκε καθώς  οι συνάδελφοι αντιπρόσωποι των άλλων συνδυασμών αρκέστηκαν στην προσωπική δέσμευση του απερχόμενου Προέδρου κ. Κυριάκου Τοπτσίδη πως η αρχαιρεσιακή διαδικασία θα επαναληφθεί όταν επιλυθεί το θέμα της ΕΠΠΑΠ.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο επανεκλεγείς στο διοικητικό συμβούλιο κ.Τοπτσίδης θα τηρήσει το λόγο του.  Εμείς από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η δυναμική της Ομοσπονδίας.
 Όσον αφορά στα της εκλογικής διαδικασίας  ο συνδυασμός μας έλαβε 22 ψήφους και οι κ. Θ.Αθαναδιάδης και Θ.Μαστορίδης εξελέγησαν στο Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ με 1ο αναπληρωματικό τον κ. Γ.Μαναζή,ο δε κ. Φ.Ναούμης εξελέγη στην ελεγκτική επιτροπή. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε ιδιαίτερα  γιατί και συσπείρωση δείχνει και δυναμική μιας  και επέλεξαν να μας στηρίξουν τόσο οι δικοί μας αντιπρόσωποι σχεδόν στο σύνολο τους αλλά και αντιπρόσωποι από άλλα Σωματεία.
Όσον αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ θεωρούμε δεδομένη την δυναμική παρουσία των αντιπροσώπων μας σε αυτές, αφού εκπροσωπούμε και το μεγαλύτερο σε αριθμό μελών Σωματείο της χώρας μετά την ΕΠΠΑΠ. Άλλωστε τι κύρος θα έχουν οι διαπραγματεύσεις αν  από αυτές απουσιάζουν οι αντιπρόσωποι που εκπροσωπούν  περισσότερους από το 50% των συναδέλφων του κλάδου.
Συνάδελφοι, ο ΟΠΑΠ προχωρά στην υλοποίηση των νέων του projects και δυστυχώς εμείς έχουμε μείνει πίσω ακόμα και στα πολύ απλά ζητήματα όπως αυτό της ενημέρωσης, την ώρα που άλλοι κλάδοι ήδη κλείνουν συνεργασίες με τον οργανισμό για την προώθηση των νέων του προιόντων. Επειδή αυτό αποτελεί απαξίωση απένατι στο δίκτυο μας, πιστεύουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά. Κάτι τέτοιο όμως χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση των μεγαλύτερων σωματείων της χώρας είναι αδύνατον. Απαιτείται αρραγής ενότητα επί της ουσίας και όχι μόνο στα λόγια. Ευελπιστούμε ότι για το καλό του κλάδου τελικά θα επικρατήσει η σύμπνοια και η ομαδική συνεργασία. Εμείς σαν ψηφοδέλτιο δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να επιτευχθεί αυτό.

Ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς όλους τους συναδέλφους-αντιπροσώπους που συντάχθηκαν και συμπαρατάχθηκαν με το ψηφοδέλτιο μας.


Αθανασιάδης Θεόδωρος

Για την
Ανανεωτική Κίνηση Πρακτόρων ΟΠΑΠ Μακεδονίας
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ