Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

3η Ανακοίνωση ΕΠΟΘΧ για ΣΚΡΑΤΣ

Posted by ενωση πρακτορων On 8:14 π.μ.

Συνάδελφοι,

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ χθες 5/5/14, παρουσία των Προέδρων όλων των σωματείων της χώρας και εκπροσώπων των πωλητών λαχείων (χονδρικής-λιανικής), αξιολόγησε τα μέχρι τώρα δεδομένα σε σχέση με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπογραφή της σύμβασης που αφορά στη διακίνηση του ΣΚΡΑΤΣ.
Στο συμβούλιο παραβρέθηκαν και στελέχη του ΟΠΑΠ, τα οποία με τις τοποθετήσεις τους έκαναν σαφές ότι η Εταιρία συνεχίζει την ίδια αδιάλλακτη πολιτική έναντι του δικτύου της, απαιτώντας την υπογραφή εκ μέρους μας της αποικιοκρατικού τύπου σύμβασης συνεργασίας που προτείνουν, βάσει της οποίας ο ΟΠΑΠ θα μπορεί να καθορίζει την προμήθειά μας μονομερώς.
Επίσης, άφησαν να φανούν ξεκάθαρα οι προθέσεις του Οργανισμού και για τα νέα projects που σύντομα θα ''τρέξουν'', όπως π.χ. το internet, όπου δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν καμία απολύτως προμήθεια στα πρακτορεία.

Συνάδελφοι,
Έως ότου η πλευρά των συνεργατών μας κατανοήσει ότι αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο, δηλαδή ότι θέλουμε να έχουμε λόγο σε ό,τι αφορά το μέλλον και τη βιωσιμότητα των μαγαζιών μας, όπως η προμήθειά μας από κάθε παιχνίδι, τότε και μόνον τότε μπορούμε να συζητήσουμε και για τα άλλα που έρχονται όπως vlts, internet, live betting κλπ

Για τους λόγους αυτούς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΟΠΑΠ!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΡΑΤΣ!

όσοι (ελάχιστοι) συν/φοι έχουν προμηθευτεί ΣΚΡΑΤΣ, δεν κάνουν επαναληπτική παραγγελία.

Σε εκείνους που προτείνουν να δουλέψουμε τώρα το ΣΚΡΑΤΣ με 8% και αν κατέβει το ποσοστό τότε να το σταματήσουμε,  ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι η σύμβαση για το παιχνίδι αυτό είναι δωδεκαετής και εμείς θέλουμε από τώρα να εξασφαλίσουμε τις καλλίτερες προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητά του στα πρακτορεία μας για αυτά τα 12 χρόνια και όχι να «τζογάρουμε» με την προμήθειά μας.   


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ «ΝΤΥΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ με το προωθητικό-διαφημιστικό υλικό των Λαχείων-Σκρατς (αφίσες κλπ) έως ότου επέλθει συμφωνία.

Oι χονδρέμποροι λαχείων με ομόφωνη απόφασή τους, συμπαρατάσσονται μαζί μας και από σήμερα σταματάνε όλες τις παραγγελίες και τη διάθεση ΣΚΡΑΤΣ .

Την Πέμπτη 8 Μάη στις 22:00 στα γραφεία της Ενωσής μας, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να το παρακολουθήσουν.

Για οτιδήποτε, θα ενημερώνεστε μέσα από το site του Σωματείου μας epothx.org και μέσω sms στα κινητά σας τηλέφωνα.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                 Ευστράτιος Κοτάνης
Πρόεδρος                                                      Γραμματέας

Υ.Γ. Παρακάτω παραθέτουμε δελτίο τύπου ΠΟΕΠΠΠ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, την Δευτέρα 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΠΠ με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των σωματείων της χώρας.
Σκοπός μας ήταν να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συνολικά την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας σχετικά με την εισαγωγή και διακίνηση των Λαχείων και Ξυστών.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε μετά από πρόσκληση μας, αντιπροσωπεία της ΟΠΑΠ ΑΕ με επικεφαλείς τους κ.κ. Κaras και Γιαννακάκη, για την ενημέρωση των παρευρισκόμενων μελών σχετικά με τις θέσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ τόσο για τις Συμβάσεις των Λαχείων-Σκρατς, όσο και για τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας και να απαντήσουν σε  ερωτήσεις.
Παράλληλα παραβρέθηκε αντιπροσωπεία μελών της Ένωσης Χονδρεμπόρων  (ΠΕΠΕΛ) με τους κ.κ. Ζύγουρα, Κολοκυθά, Παρασίδη και Μιχαλαριά.
Αποφασίσαμε  ομόφωνα μέχρι την επίτευξη συμφωνίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ, τη μη συμμετοχή των μελών μας στη διακίνηση και πώληση των Ξυστών Λαχείων.
 Με την απόφαση μας αυτή συντάσσεται και η Πανελλήνια Ένωση χονδρεμπόρων (ΠΕΠΕΛ),  ως προς τη διακίνηση του Σκράτς στην αγορά και την κλιμάκωση της με παύση νέων παραγγελιών από τα μέλη της.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ:
ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕ ,
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ,
ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ,
ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΚΡΑΤΣ !!!!!!

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι όσοι από άγνοια πραγματοποίησαν παραγγελίες ή πωλήσεις, εμμέσως πλην σαφώς αποδέχονται τους υφιστάμενους όρους  της Σύμβασης της  Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. ενώ μπορεί να μην υπέγραψαν την επί μέρους σύμβαση.
Για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν την απόφαση της Oμοσπονδίας αλλά και τη σύσσωμη αποδοχή της από τους προέδρους όλων των Σωματείων της χώρας και της ΠΕΠΕΛ, θα παραθέσουμε ΑΜΕΣΑ πρότυπο κείμενο  που έχει συνταχθεί από τη Νομική μας υπηρεσία και παρέχει τη δυνατότητα αναίρεσής της.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι επειδή  μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει επέλθει συμφωνία με την Ελληνικά Λαχεία ΑΕ δεν είμαστε συμβεβλημένοι μαζί της και συνεπώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το «ντύσιμο» των καταστημάτων μας με το προωθητικό-διαφημιστικό υλικό των Λαχείων-Σκρατς.

Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Παναγιώτης Ντόμαλης


  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ