Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ "ΞΥΣΤΟ"

Posted by ενωση πρακτορων On 8:44 π.μ.


                                                                                                      Α.Π. 177/2.05.14

2Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «Ε.Π.Ο.Θ.Χ.»-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ «ΞΥΣΤΟ»

Συνάδελφοι,

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ συνεχίζει την ίδια αδιάλλακτη στάση απέναντί μας και επιμένει σε ένα άνευ προηγουμένου σχέδιο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο εμείς θα πρέπει να πουλάμε τα νέα προϊόντα και η προμήθειά μας γι΄αυτά θα εξαρτάται κάθε χρόνο από τις διαθέσεις των μετόχων και την  εμπορική πολιτική της Εταιρίας!
Επειδή:
1.   1. αυτού του είδους οι απαιτήσεις εκ μέρους του Οργανισμού τορπιλίζουν κάθε έννοια ''αγαστής συνεργασίας'' μεταξύ των δύο πλευρών.
2.   2. θέλουμε να γνωρίζουμε από πριν ποια θα είναι η ''σταθερή 'αποζημίωσή μας για ό,τι πουλάμε στα μαγαζιά μας.
3. 3. δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να αποδυναμώσουμε την ισχύ της ήδη υπάρχουσας και υπογεγραμμένης ατομικής σύμβασης.
4    4. είμαστε αποφασισμένοι να μην εμπλακούμε σε ένα άλλο επίπεδο σχέσης με τον ΟΠΑΠ, το οποίο θα διαμορφώνεται μονομερώς και παρά τη θέλησή μας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

·         ΔΕΝ υπογράφουμε καμία νέα σύμβαση
·         ΔΕΝ κάνουμε καμία παραγγελία «ΞΥΣΤΟ».

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδία μας και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεώτερο.

Για την Ένωση


Αναστασία Τζαμπαζλή                                             Ευστράτιος Κοτάνης
Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας


Υ.Γ.   Σας επισυνάπτουμε την χτεσινή ανακοίνωση-απάντηση της Ομοσπονδίας μας  στην επιστολή του CEO του ΟΠΑΠ και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. προς τους πράκτορες.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ZIEGLER
Πέμπτη, 01 Μάιος 2014 

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αθήνα, 1 Mαίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ZIEGLER ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιστολή του κου Ζiegler, οφείλουμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα που τίθενται για την πορεία της διαπραγμάτευσης επί του κειμένου της Σύμβασης Λιανικής που μας προτάθηκε.

1. Σε ποια φάση είναι οι σχέσεις μας με τον ΟΠΑΠ;

Αυτή τη στιγμή είναι τεταμένες λόγω της υπόθεσης των Λαχείων και επικρατεί κρίση στην εμπιστοσύνη στις μεταξύ μας σχέσεις. Η Διοίκηση της ΟΠΑΠ αποκρύπτει τα σχέδια της και τη στρατηγική της για τα νέα παιχνίδια (και όχι μόνο) και τη χαράσσει μονομερώς, δηλώνοντας σε επίσημες συνεντεύξεις εκτός των άλλων ότι δεν υπολογίζει τους πράκτορες!

2. Πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ;

Tο πρώτο κείμενο Σύμβασης μας γνωστοποιήθηκε στις 10/4/2014. Απαντήσαμε σε 2 μέρες με σειρά διαφωνιών και το επόμενο κείμενο ήρθε στις 15/4/2014. Έγινε η συνάντηση της Παρασκευή 25/4/2014 όπου διατυπώθηκαν και οι τελευταίες αντιρρήσεις μας.

3. Ποια ήταν η πρόοδος με τις συναντήσεις μας;

Το αρχικό κείμενο της Σύμβασης προέβλεπε:

- Ότι η καταγγελία αυτής της σύμβασης, ήταν λόγος καταγγελίας και της ΚΥΡΙΑΣ σύμβασης πρακτορείας

- Aσαφείς διατάξεις για ευθύνες του πράκτορα ακόμη και εάν δεν λάμβανε οδηγίες.

- Αλλαγή της προμήθειας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ.

- Μπορούσε να μεταφέρει χρέος των Λαχείων στο εκκαθαριστικό του ΟΠΑΠ.

- Έδινε το δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να ελέγξει στον Τειρεσία κάθε οικονομική συναλλαγή του πράκτορα ώστε να διακόψει συνεργασία μαζί του.

- Ποινικές ρήτρες για κάθε τι, ακόμη και για λεπτομέρειες.

- Μπορούσε να διακοπεί η Σύμβαση Λαχείων ακόμη και σε καταγγελία της Σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.

- Είχε εγγυητικές επιστολές και άλλα προβλήματα σε τεχνικά θέματα...

Μετά από συνεννοήσεις των νομικών υπηρεσιών καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις και στο νέο σχέδιο Σύμβασης :

Μπήκε η πρόβλεψη για τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ όμως προστέθηκε οτι: πάσης φύσεως φόροι επιβαρύνουν την προμήθεια του πράκτορα (ΦΠΑ) (!)

Αφού κάναμε τις παρατηρήσεις μας και έγινε η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής έγιναν αποδεκτές οι παρατηρήσεις μας και αφαιρέθηκε το: πάσης φύσεως φόροι και σημεία τριβής όμως ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΞΑΝΑ η σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ.

Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που μεταβάλλει το σεβασμό στους μετόχους όπως αναφέρει ο κος Ζiegler στην επιστολή του προς τους πράκτορες, τη μία να υπάρχει η πρόβλεψη για τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ αλλά ‘’με τους πάσης φύσεως φόρους’’ δικό μας και την άλλη να παίρνουν εκείνοι τους φόρους αλλά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ;4. Τι άλλαξε τη στάση μας και δεν υπογράφουμε νέα Σύμβαση;

Η στάση μας άλλαξε όταν διαπιστώσαμε ότι η Διοίκηση στοχεύει στην σταδιακή αποδυνάμωση της Σύμβασης που έχουμε ήδη με τον ΟΠΑΠ, δημιουργώντας νέες Συμβάσεις, που προσθέτουν νέες πρακτικές στις σχέσεις μας με το ΟΠΑΠ και την Εμπορική Πολιτική.

5. Ποια είναι η θέση των πρακτόρων σε όλη την Ελλάδα;

Είναι 100% μαζί μας και περιβάλλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη την Oμοσπονδία τους.

6. Πόσοι πράκτορες εκτιμάμε ότι έχουν υπογράψει τη Σύμβαση με τον ΟΠΑΠ;

ΚΑΝΕΝΑΣ!!

7. Πόσοι πράκτορες εκτιμάμε ότι παράγγειλαν από την Ελληνικά Λαχεία.?

Παρά τις «άνωθεν» εντολές, τις απειλές των επιθεωρητών σε πολλούς πράκτορες και ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές που έπιασαν αρχικά τόπο, στην συνέχεια και με την ενημέρωση των κατά τόπους σωματείων οι παραγγελίες ακυρώθηκαν ή δεν παραλήφθηκαν από την courier.

Οι πληροφορίες μας είναι ότι οι συνολικές παραγγελίες μετά τις ακυρώσεις και τις μη παραλαβές, πλησιάζουν τις 200 πανελλαδικά

7. Πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ πρακτόρων εάν υπογράψουν έναντι των υπολοίπων ;

Σαφέστατα και θα υπάρξει ανταγωνισμός που θεωρούμε ότι θα είναι αθέμιτος και θα διεκδικήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας που απορρέει από την Σύμβαση Πρακτορείας.

8. Πως κρίνουμε την επιστολή στους πράκτορες του κου Ζiegler;

Ο κος Ζiegler έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί με τους πράκτορες, δεν έχει όμως το δικαίωμα να τους παραπλανά. Δεν έχει το δικαίωμα να παραπλανά τους μετόχους που βλέπουν ότι τα χρήματα που έχουν επενδύσει για τα Λαχεία και τα Ξυστό, να κινδυνεύουν. Δεν μπορεί όταν οι φόροι βαρύνουν τους πράκτορες να δέχεται αλλαγή προμήθειας με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ και όταν βαρύνουν την εταιρία (όπως είναι το φυσιολογικό) να την αφαιρεί.. Εμπαίζει και τους πράκτορες και τους μετόχους.

9. Τι περιμένουμε πλέον από τη ΟΠΑΠ;

Όπως προβλέπει η κύρια σύμβαση μας σε κάθε νέο παιγνίδι προστίθεται ένα παράρτημα. Πλέον δεν έχουμε εμπιστοσύνη παρά την καλόπιστη στάση μας από την αρχή της γνωριμίας μας. Θεωρούμε ότι έχουν στρατηγικό στόχο την αποδυνάμωση του δικτύου ανεξάρτητα από αυτά που εκφράζουν δημοσίως.

10. Θα επηρεάσει η διαμάχη για τα Λαχεία τα επόμενα παιχνίδια που σχεδιάζει να εισάγει η ΟΠΑΠ;

Σαφέστατα!

Ήδη στη συνέντευξη της Τρίτης ο κος Ζiegler είπε ξεκάθαρα ότι οι πράκτορες δεν θα πάρουν τίποτα από το internet παρά μια μικρή ελάχιστη αμοιβή.

11. Ποια είναι η θέση μας για το internet όπου δεν προβλέπεται προμήθεια για τους πράκτορες;

Η θέση μας είναι πάγια και λέει ότι, ότι παίζει ο ΟΠΑΠ από οποιοδήποτε κανάλι διανομής πρέπει να δίνει ίση και ίδια προμήθεια στα πρακτορεία.

Εάν δεν μας αποδώσει την προμήθεια θεωρούμε ότι στο συγκεκριμένο πεδίο δεν μας υπολογίζει ως αποκλειστικούς συνεργάτες.

Να είναι σίγουροι όλοι οι συνάδελφοι ότι δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα μας και ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση.ΤΟ ΔΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ