Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Posted by ενωση πρακτορων On 5:09 π.μ.

Θεσσαλονίκη 11.6.14
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 6.6.2014 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η είσοδος του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο.

Το Σωματείο μας εκπροσώπησαν οι κκ Θεόδωρος Αθανασιάδης, Θέμης Μαστορίδης καθώς οι υπόλοιποι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας.

Συζητήθηκε και αναλύθηκε η κατάσταση που ήδη έχει δημιουργηθεί με την από 2.6.2014 είσοδο του ''Πάμε Στοίχημα'' στο ίντερνετ. Καταδικάστηκε για μια ακόμα φορά η αδιάλλακτη στάση του ΟΠΑΠ να προχωρήσει σε ένα ακόμα νέο project  χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τους πράκτορες για τους τρόπους διεξαγωγής του παιχνιδιού μέσα στα πρακτορεία και την προμήθειά τους, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με το ΣΚΡΑΤΣ και ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Δύο τελικά προτάσεις υπερίσχυσαν των υπολοίπων, εκ των οποίων η μία ήταν του Σωματείου μας. Η πρότασή μας περιελάμβανε τα παρακάτω:

Α) όσον αφορά στην προμήθεια ζητούμε το 25% επί της μεικτής κερδοφορίας του παιχνιδιού.

Β) Σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ αρνηθεί προτείναμε σειρά μέτρων πίεσης όπως για παράδειγμα το «εμπάργκο» στο ΣΚΡΑΤΣ να κλιμακωθεί και στα Λαχεία, να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο του Mundial και τέλος να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εάν ο ΟΠΑΠ παραβιάζει τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντί μας.  
Η άλλη πρόταση ήταν αυτή του προεδρείου της ΠΟΕΠΠΠ, η οποία περιελάμβανε προμήθεια 8,5% επί της αρχικής φόρτισης της κάρτας του πελάτη (όχι στο σύνολο του τζίρου και της ανακύκλωσης) και ένα ποσό 10 ευρώ περίπου ανά μήνα για κάθε ενεργό πελάτη του ιντερνετικού ΟΠΑΠ, το οποίο θα εξαργυρώνεται μέσω παιχνιδιών που θα παίζονται μόνο μέσα στα πρακτορεία. Η εκτίμηση του προεδρείου για το ποσοστό επί του GGR που αντιστοιχεί η πρότασή αυτή, ήταν ότι αγγίζει το 20-2%. 
Η δική μας εκτίμηση, που διατυπώθηκε στη γενική συνέλευση είναι ότι το ποσοστό επί του GGR είναι περίπου το μισό από αυτό που υπολογίζουν.

Τελικά προκρίθηκε η πρόταση του Προεδρείου με 76 ψήφους  έναντι 36 ψήφων που έλαβε η δική μας πρόταση, την οποία υπερψήφισαν όλοι ανεξαιρέτως οι αντιπρόσωποί μας καθώς και αρκετοί συνάδελφοι από άλλα Σωματεία. Αν και πιστεύουμε ότι η πρόταση που υπερίσχυσε δεν δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα ούτε και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, είμαστε υποχρεωμένοι να τη στηρίξουμε και να προχωρήσουμε άμεσα στην ανεύρεση και διατύπωση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για τη βελτίωσή της.

Οφείλουμε τέλος να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας σχετικά με τους χειρισμούς του Προεδρείου της Ομοσπονδίας τόσο στο θέμα του ΣΚΡΑΤΣ όσο και της συμμετοχής των πρακτόρων στο ιντερνετικό Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Ένας προβληματισμός που εμφανώς απασχολεί τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας και εκφράστηκε ακόμα και με την ψήφο τους. Η καθυστέρηση, η απουσία εναλλακτικών λύσεων, ο παροπλισμός της δυναμικής που θα μπορούσε να επιδείξει ο κλάδος, οδήγησαν σε αποτελέσματα μη επιθυμητά, τα οποία πιστεύουμε πως δεν αρμόζουν στον κλάδο μας.
Δεν θα θέλαμε ωστόσο να επεκταθούμε περισσότερο, επειδή επίκειται το θέμα ''vlt's'', στο οποίο πιθανή νέα ήττα μας, θα φέρει οδυνηρές συνέπειες στον κλάδο με καταιγιστικές αλλαγές στον χάρτη των πρακτορείων.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε μία επανεκτίμηση της κατάστασης από τους άμεσα εμπλεκόμενους και μία αυτοκριτική του καθενός εξ΄αυτών που από τις επιλογές του διακυβεύεται το μέλλον ενός ολόκληρου κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση, οι αντιπρόσωποι-πράκτορες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς δηλώνουμε ''παρών'', παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά, έτοιμοι και για αγώνες αλλά και για καινοτόμες προτάσεις επ’ ωφελεία όλων των συναδέλφων.


Οι εκπροσωπούντες την «ΕΠΟΘΧ» αντιπρόσωποι


Θόδωρος Αθανασιάδης                                 Θέμης Μαστορίδης

  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ