Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΠΑΠ

Posted by ενωση πρακτορων On 3:16 π.μ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σχετικά μ ε τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο με την εκκαθάριση του Σκρατς όσο και με το LIVE ΣΤΟΙΧΗΜΑ το Σωματείο μας απεύθυνε Επιστολή Διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ, το κείμενο της οποίας σας παραθέτουμε για την ενημέρωσή σας:
Αρ.πρ.: 203/16.6.2014           
ΠΡΟΣ
Κ. Kamil Ziegler
Πρόεδρο και Δ/τα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ
Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας μεταβιβάσουμε τα παράπονα  των μελών μας και την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με τις παλινωδίες που συνέβησαν τόσο στην εκκαθάριση του ΣΚΡΑΤΣ  όσο και στη λειτουργία του LIVE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ.
Επισημαίνοντας δε τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση αιτούμαστε όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τις παρακάτω προτάσεις μας.

Ι.
Όσον αφορά στην εκκαθάριση του ΣΚΡΑΤΣ επισημαίνουμε τα εξής:
1.Η εκκαθάριση ξεκίνησε χωρίς προηγούμενη επίσημη ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία αυτής, με αποτέλεσμα οι πράκτορες να μη γνωρίζουν πότε και πώς θα πληρώσουν, πράγμα που είχε σοβαρές συνέπειες στη σωστή λειτουργία του παιχνιδιού, όπως και στις παραγγελίες. 
2.Οι πράκτορες στα πλαίσια του προγραμματισμού τους ώστε να έχουν εμπόρευμα στα καταστήματά τους για το Σαββατοκύριακο και προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη στο σχεδιασμό της τροφοδοσίας με τις εταιρείες courier, έκαναν παραγγελίες ήδη από την Τετάρτη 11 Ιουνίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί εκ των συναδέλφων να κληθούν να πληρώσουν την Δευτέρα 16 Ιουνίου εμπόρευμα, το οποίο όχι απλά δεν είχαν διακινήσει αλλά ούτε είχαν καν παραλάβει!
3.Υπήρξαν περιπτώσεις συναδέλφων μας, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάθεση μετρητών στην Εταιρεία προκειμένου να ανεβάσουν το όριό τους για να παραγγείλουν χωρίς να αφαιρεθούν τα χρήματα αυτά από το εκκαθαριστικό αυτό, επειδή όπως ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους στην εξυπηρέτηση του τηλεφωνικού κέντρου της Εταιρίας, θα πιστωθούν στο επόμενο. Αν όμως γνώριζαν ότι την Παρασκευή 13 Ιουνίου επρόκειτο να εκδοθεί εκκαθαριστικό και κατ΄επέκταση να ανανεωθεί αυτομάτως το όριό τους, ουδέποτε θα προέβαιναν στην εν λόγω κατάθεση. Επιπροσθέτως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ποσό της κατάθεσης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή την Δευτέρα 16 Ιουνίου.
4. Οι ημέρες πίστωσης μειώθηκαν αίφνης από 21 σε 7, άλλη μία ανακολουθία σε σχέση με τα  συμφωνηθέντα. Η μείωση αυτή των ημερών πίστωσης θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην προώθηση του παιχνιδιού, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μην προλαβαίνουμε να ρευστοποιήσουμε τις παραγγελίες μας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Εξαιτίας όλων των προαναφερθέντων προτείνουμε:
Α)  Να ανακοινώνετε επίσημα οποιαδήποτε τροποποίηση της κανονικής ροής τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα από την εφαρμογή της ούτως ώστε να έχουμε ικανό χρόνο για να ανταπεξέλθουμε.
Β) Να υπάρχει ημερολογιακή διαφορά τουλάχιστον 7 ημερών μεταξύ της έκδοσης και της πληρωμής του εκκαθαριστικού.
Γ) Να δοθεί παράταση έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας για την πληρωμή του εκκαθαριστικού που εκδόθηκε την Παρασκευή 11/6/14 και να μην υπάρξουν συνέπειες για τους συναδέλφους που για τους παραπάνω λόγους δεν κατέβαλαν το ποσό του εκκαθαριστικού τους τη Δευτέρα 16 Ιουνίου.

ΙΙ.
Σχετικά με το LIVE ΣΤΟΙΧΗΜΑ, που τόσο πολύ διαφημίσαμε και τόσα πολλά προσδοκούσαμε, αποδείχτηκε πως δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά δημιουργώντας  πρόβλημα στα ταμεία μας αλλά και στους πελάτες και τελικά απομάκρυνε το παικτικό κοινό παρά το προσέλκυσε στα πρακτορεία.
Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εμφανίστηκαν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι εκθέτοντας τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες, οι οποίοι καμία ευθύνη δεν έφεραν γι΄αυτό, στο παικτικό κοινό.
Ζήσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις και γίναμε δυστυχώς αποδέκτες της χλεύης των παικτών που περίμεναν να δοκιμάσουν το νέο ''αναβαθμισμένο'' live του ΟΠΑΠ και αντ' αυτού έγιναν μάρτυρες των μάταιων προσπαθειών μας να «περάσουμε» ένα δελτίο και της χρέωσης στο σύστημα δελτίων που ποτέ δεν εκτυπώθηκαν ή δελτίων που κέρδισαν και το σύστημα τα ''διάβαζε'' ως χαμένα. Οι σοβαρότατες αδυναμίες  της «αναβάθμισης» οδήγησαν σε πανωλεθρία μίας ημέρας που θα έπρεπε να είναι ορόσημο για τον Οργανισμό. Μία ημέρα που περιμέναμε για να προσελκύσουμε νέο παικτικό κοινό στα πρακτορεία ΟΠΑΠ εξελίχτηκε δυστυχώς σε φυγή των πελατών μας προς άλλες ''κατευθύνσεις''.

Επειδή το live και ιδιαιτέρως την περίοδο Mundial που διανύουμε είναι ζωτικής σημασίας για τα έσοδα μας και τα έσοδα του ΟΠΑΠ προτείνουμε:
Α)  Την άμεση επαναφορά του παλαιού τρόπου στοιχηματισμού μέχρις ότου αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του υπάρχοντος. 
 Β) Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε με τη χρέωση δελτίων που ποτέ δεν παίχτηκαν, γιατί δεν έχουμε καμία υποχρέωση να πληρώσουμε τις αδυναμίες του συστήματος ενώ δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτό.
Γ) Να λειτουργήσει άμεσα το horizon για αναμετάδοση των δεδομένων του live.
Δ) Να επανέλθει ο τρόπος στοιχηματισμού και με δελτίο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση σε ώρες αιχμής.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του παιχνιδιού «Στοίχημα» μέσω ίντερνετ δεν θα έπρεπε να λειτουργεί σε βάρος της διαφημιστικής προβολής των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ μέσω των πρακτορείων. Προτείνουμε γι’αυτό μεταξύ των διαφημίσεων για το «Στοίχημα» μέσω ίντερνετ να προβάλλονται και διαφημίσεις που να αφορούν το μοναδικό φυσικό σας δίκτυο! 

Ευελπιστώντας ότι θα εγκύψετε στα αιτήματά μας με τη δέουσα προσοχή.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.
Για την Ένωση
Αναστασία Τζαμπαζλή                                                                             Ευστράτιος Κοτάνης
Πρόεδρος                                                                                                                                   Γραμματέας 
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ