Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Συνάδελφοι.

Στην από 11/06/14 ενημέρωση-ανακοίνωσή μας προς όλους τους συναδέλφους, είχαμε εκφράσει τον έντονο προβληματισμό μας για τις εξελίξεις και τους χειρισμούς του προεδρείου της ΠΟΕΠΠΠ σε σχέση με αυτές. Συγκεκριμένα, είχαμε αναφέρει τα εξής:
«Η καθυστέρηση, η απουσία εναλλακτικών λύσεων, ο παροπλισμός της δυναμικής που θα μπορούσε να επιδείξει ο κλάδος, οδήγησαν σε αποτελέσματα μη επιθυμητά, τα οποία πιστεύουμε πως δεν αρμόζουν στον κλάδο μας.
Δεν θα θέλαμε ωστόσο να επεκταθούμε περισσότερο, επειδή επίκειται το θέμα ''vlt's'', στο οποίο πιθανή νέα ήττα μας, θα φέρει οδυνηρές συνέπειες στον κλάδο με καταιγιστικές αλλαγές στον χάρτη των πρακτορείων.
Ευελπιστούμε και αναμένουμε μία επανεκτίμηση της κατάστασης από τους άμεσα εμπλεκόμενους και μία αυτοκριτική του καθενός εξ΄αυτών που από τις επιλογές του διακυβεύεται το μέλλον ενός ολόκληρου κλάδου.»

Δυστυχώς όμως συνάδελφοι, έκπληκτοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του επαγγέλματός μας. Ποτέ κανείς δε θα πίστευε πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα είχαμε απεμπολήσει όλα τα δικαιώματά μας και θα παρακαλούσαμε για μερικά ψίχουλα. Από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΟΠΑΠ και σε λιγότερο από  ένα χρόνο έχουμε βρεθεί στη χειρότερη δυνατή θέση από πλευράς διαπραγματευτικής ισχύος . Ο Οργανισμός προχωρά τα σχέδιά του χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και εμείς αντί να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε, έχουμε επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου ενδοτικότητα και ανεκτικότητα.
Κάθε δυναμική πρόταση διεκδίκησης χαρακτηρίζεται ως γραφική και ξεπερασμένη, ενώ κάθε πρόταση εκχώρησης των κεκτημένων μας επικροτείται ως σύγχρονη και καινοτόμα. Αλήθεια, ποιά η καινοτομία του να λες σε όλα ναι;
Η απίστευτη ολιγωρία και καθυστέρηση στις εκλογικές μας διαδικασίες, λες και γινόταν κατά παραγγελία της νέας διοίκησης του ΟΠΑΠ για να ολοκληρώσει ανενόχλητη τα σχέδιά της, ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν:
·       Αναστολή του «εμπάργκο» στο ΣΚΡΑΤΣ με την «επιτυχία» της υπογραφής του μνημονίου καλής θέλησης, για τη χρησιμότητα του οποίου δεν μας δόθηκαν πειστικά επιχειρήματα.
·        Μονομερής και αντισυμβατική έξοδος του ΟΠΑΠ στο ίντερνετ χωρίς την παραμικρή μας αντίδραση.
Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί το νέο προτεινόμενο σχέδιο του ΟΠΑΠ για τα VLT'S το οποίο ουσιαστικά εξαιρεί τα πρακτορεία κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και συμπεριλαμβάνει πράκτορες λίγους και ''εκλεκτούς''. Εμείς αντί να απαιτήσουμε το αυτονόητο, την εφαρμογή δηλαδή του νόμου και των αποφάσεων του κλάδου, παρακολουθούμε τη δημιουργία πρακτορείων πολλών ταχυτήτων, συνυπογράφοντας με την απάθειά μας τη μείωση της προμήθειάς μας και εν τέλει τον αφανισμό του δικτύου μας με τη δημιουργία των G.H.
Συνάδελφοι, η σύμβασή μας καταπατείται καθημερινά, οι αποφάσεις των Γ.Σ. έχουν γίνει κουρελόχαρτα και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι επιτροπές για να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε μαζί τους πώς την όποια προμήθεια μας δώσουν στο ίντερνετ, θα την πάρουν πίσω  εις διπλούν από το επίγειο και μάλιστα με την υπογραφή μας. Αλήθεια τί άλλο μένει να συζητήσουμε πλέον; Δείχνουμε να έχουμε τόση έγνοια για το πώς με κάθε θυσία δική μας και κόστος για τον κλάδο θα συγκρατήσουμε και θα ανεβάσουμε τα κέρδη των μετόχων, που και οι ίδιοι οι μέτοχοι θα απορούν μαζί μας.  Μήπως να παραδώσουμε και τις άδειές μας για να τους διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο;
Είχαμε μέχρι τώρα τον αθέμιτο ανταγωνισμό του παράνομου στοιχηματισμού και ήρθε να προστεθεί και ο εκ των έσω ανταγωνισμός του ΟΠΑΠ με το ιντερνετικό και με την ανάπτυξη δικτύου G.H., τα οποία θα «κανιβαλίσουν» τα πρακτορεία μας και εμείς με την απαράμιλλη υποχωρητικότητά μας θα είμαστε απλοί θεατές του αφανισμού μας. Βάσει της σύμβασης ο ΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένος οποιοδήποτε νέο παιχνίδι αναλαμβάνει να το διαθέτει στο κοινό μέσω όλων των πρακτορείων του και όχι μέσω κάποιων συγκεκριμένων πρακτόρων. Αντί όμως να το υποστηρίξουμε αυτό, έχουμε επιδοθεί σε μία πρωτοφανή διελκυστίνδα για το ποιος θα εξασφαλίσει μια θέση σ' αυτό το εγχείρημα εις βάρος των υπολοίπων.
Συνάδελφοι,  θέλουμε να καταστήσουμε γνωστό σε όλους ότι οι υπογράφοντες δεν έχουμε τη διάθεση να συμμετέχουμε σ' αυτό το παιχνίδι, γι' αυτό και δηλώνουμε ''παρών'' στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των πρακτορείων ανεξαιρέτως. Θεωρούμε συνδικαλιστικά ''τυχοδιωκτική'' την τακτική του άλλα ψηφίζω στα όργανα και άλλα συμφωνώ εν τέλει και καλούμε όσους συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες να παραιτηθούν από τις θεσμικές του θέσεις σε όλα τα όργανα του κλάδου.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ο συνδικαλισμός έχοντας απέναντι τους εκάστοτε κυβερνητικούς τοποθετημένους τελείωσε. Στο εξής θα έχουμε συνδικαλισμό σε αντίξοες συνθήκες απέναντι σε ιδιώτες που θα επιδιώκουν «παντί τρόπω» την αύξηση των κερδών τους, αδιαφορώντας αν αυτή προκύπτει από τη δική μας αφαίμαξη. Όποιος δεν διαφωνεί κάθετα μ' αυτές τις τακτικές του Οργανισμού, οφείλει να παραιτηθεί από το συνδικαλισμό.
Γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός πρακτόρων συμφωνεί ότι τα δικαιώματα και οι θέσεις του κλάδου  δεν εκπροσωπούνται επαρκώς. Για το λόγο αυτό αν και την επομένη της επερχόμενης Αρχαιρεσιακής Γενικής Συνέλευσης δεν υπάρξει δραστική αλλαγή  και επειδή είμαστε εδώ για όλους και όχι για τους «λίγους», απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να τεθούν «επί τάπητος» και να συζητηθούν ουσιαστικά όλα τα θέματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε, να προτείνουμε, να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε βιώσιμες ουσιαστικές λύσεις επ΄ωφελεία των πρακτόρων  και του Οργανισμού.


οι  Αντιπροσωποι

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ     ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΙΔΗΣ      ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ     ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΛΕΚΙΔΗΣ      ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ      ΑΝΔΡΕΑΣ
ΝΑΟΥΜΗΣ      ΦΩΤΗΣ
ΝΑΤΟΥ         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΑΠΠΑΣ      ΚΛΕΩΝ
ΣΚΟΝΔΡΑΣ      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΦΑΡΑΣΟΠΟΥΛΟΣ     ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΥ     ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΤΣΕΝΤΟΣ      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΤΙΚΑ      ΜΑΡΙΑ
ΜΑΝΑΖΗΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΣΙΟΛΑΣ      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΥ      ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΙΑΜΠΑΖΗΣ      ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΑΜΑΜΤΖΟΓΛΟΥ      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΟΠΑΛΗΣ     ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
ΖΑΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ     ΙΩΑΝΝΗΣCategories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ