Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΠΑΠ

Posted by ενωση πρακτορων On 10:03 π.μ.


Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Σας κοινοποιούμε επιστολή που απευθύναμε σήμερα 30.10.14 στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΠΡΟΣ
κ. Ziegler, Kamil
Προέδρου και Δ/τα Συμβούλου ΟΠΑΠ ΑΕ

Κοινοποίηση:
1.    Δ.Σ. ΠΟΕΠΠΠ

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε σήμερα στην πληρωμή του εκκαθαριστικού και τη λειτουργία των πρακτορείων μας, εξαιτίας του μηνύματος που εστάλη την τελευταία στιγμή στις μηχανές για τη σημερινή πληρωμή και κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας σας να μας ενημερώνετε άμεσα και αποτελεσματικά.

Πολλοί εκ των συναδέλφων, στους οποίους εστάλη το μήνυμα, βρισκόταν ήδη στην Τράπεζα και μη έχοντας γνώση κατέθεσαν στον όψεώς τους κανονικά μετά τις 10:30. Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ότι ο μέσος χρόνος αναμονής στην Τράπεζα μπορεί να υπερβεί τη μία και πλέον ώρα. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι από εμάς τις ημέρες πληρωμών «στηνόμαστε στην ουρά»  από πολύ νωρίς χωρίς να πηγαίνουμε το πρωί στα πρακτορεία μας.  Οι εν λόγω συνάδελφοι καλούνται τώρα (;) να ξαναφύγουν από τα πρακτορεία τους (αν μπορούν), να ξαναστηθούν στην ουρά της Τράπεζας για να καταθέσουν με το σωστό τρόπο (αν προλάβουν), ειδάλλως θα τους κλείσετε τις μηχανές! Και όλο αυτό συμβαίνει σε ημέρα που το «τζόκερ» κληρώνει 11.000.000!
Επιπροσθέτως, ορισμένοι εκ των συναδέλφων που έλαβαν το μήνυμα επικοινώνησαν με άλλους, οι οποίοι δεν το είχαν λάβει με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να μην γνωρίζουν ποιος ήταν ο σωστός τρόπος για την πληρωμή και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κονφούζιο! Τέλος, δεχτήκαμε τηλεφωνήματα ακόμη και από συναδέλφους από άλλους νομούς που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα.
Οι δε προσπάθειες των συναδέλφων να επικοινωνήσουν με το Λογιστήριό σας στην Αθήνα και να ενημερωθούν για το πώς πρέπει να κινηθούν απέβησαν άκαρπες καθώς το ένα τηλέφωνο εξυπηρέτησης προφανώς δεν αρκεί.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να δεχόμαστε από το πρωί πλήθος τηλεφωνημάτων πρακτόρων στην κυριολεξία απηυδισμένων από την κατάσταση αυτή, που μας ζητούσαν πληροφόρηση και βοήθεια.

Στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους συναδέλφους η Πρόεδρος μας τηλεφώνησε κατ’ επανάληψη στο Λογιστήριο της Αθήνας, χωρίς απάντηση. Στη συνέχεια προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους κ. Ασπιώτη και Ζησίδη τόσο στα σταθερά όσο και στα κινητά τους τηλέφωνα, στέλνοντάς τους ακόμη και μήνυμα  προκειμένου να επικοινωνήσουν εκείνοι μαζί της. Ο κ. Ασπιώτης δεν επικοινώνησε ο δε κ. Ζησίδης ενημέρωσε την Πρόεδρο πως έχει ελλιπή πληροφόρηση και θα επικοινωνήσει ξανά όταν ενημερωθεί πλήρως για το θέμα.

Σας εκθέτουμε λοιπόν την παραπάνω κατάσταση που καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την αδυναμία εξυπηρέτησης από πλευράς της Εταιρίας δεκάδων συναδέλφων στη Β.Ελλάδα με κίνδυνο το κλείσιμο των πρακτορείων τους και σας θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
Ποιος και με ποιόν τρόπο είναι υπεύθυνος τελικά για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Β.Ελλάδα;
Υπάρχει πραγματική θέληση από την Εταιρία να μας εξυπηρετεί ή μετά το κλείσιμο των υπηρεσιών του υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη όλοι εμείς κινδυνεύουμε από έλλειψη σωστής και έγκαιρης ενημέρωσής σας να βρεθούμε με τις μηχανές κλειστές;!
Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου καταστάσεις όπως η σημερινή  να μην επαναληφθούν;

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.

Για τη Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                                          Ευστράτιος Κοτάνης
Πρόεδρος                                                                               Γραμματέας

Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ