Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ  Α.Ε.

ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148 www.epothx.ogr  mail enosipra@otenet.gr

Α.Π.: 281..…/ 2.12.14
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε από τους φακέλους που έχετε στα χέρια σας η ΟΠΑΠ ξεκίνησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με τη δημιουργία Gaming Hall και την εγκατάσταση σε αυτά των 16.500 παιγνιομηχανημάτων (vlt’s).
Όπως επίσης καταλάβατε από μια απλή ανάγνωση των όρων και των προϋποθέσεων οι πράκτορες ουσιαστικά αποκλείονται από αυτά.

Με πρόσχημα δε την εμπορική πολιτική και χωρίς κανένα νομικό έρεισμα η ΟΠΑΠ προσπαθεί να μη δώσει κανένα μηχάνημα στα πρακτορεία και να τα εγκαταστήσει όλα σε G.H. Ισχυρίζεται επιπλέον πως μπορεί να δώσει μέρος από αυτά τα 16.500 ακόμα και σε τρίτους, αψηφώντας την ελληνική νομοθεσία βάσει της οποίας το δικαίωμα αυτό εκχωρήθηκε στους πράκτορες και μάλιστα μέσω των πρακτορείων τους.

Συνάδελφοι, δυστυχώς οι συζητήσεις που είχαμε με την νέα διοίκηση της Εταιρίας δεν στάθηκαν ικανές στο να τους πείσουν πως αυτό που επιχειρούν αποτελεί ταφόπλακα για το δίκτυό τους. Δεν δέχθηκαν καμία από τις προτάσεις που υποβάλαμε. Δεν δέχτηκαν καμία από τις ενστάσεις μας σχετικά με το υπερβολικό κόστος δημιουργίας τέτοιων καταστημάτων, τη βιωσιμότητά τους, τους όρους και τους αποκλεισμούς και το νόμιμο δικαίωμα των πρακτόρων να εγκαταστήσουν vlts στα πρακτορεία τους.
Εν τέλει ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
Επειδή τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από τη χώρα μας και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των ελλήνων, εμείς θα μιλήσουμε. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ! Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας σε άλλες χώρες, στη δική μας όμως οι πελάτες μας είναι και φίλοι μας και μας εμπιστεύονται. Γι’ αυτό άλλωστε η Εταιρία συνεχίζει να έχει αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα έπειτα από 5 χρόνια ύφεσης.
Κύριοι της ΟΠΑΠ,
αυτοί οι πελάτες είναι δικοί μας όχι δικοί σας. Αυτούς τους πελάτες δεν πρόκειται να τους δείτε ποτέ στα καταστήματα που έχετε σκοπό να «στήσετε», αν ποτέ καταφέρετε.
Η ελληνική κοινωνία υποφέρει και δεν έχει καμία ανάγκη από «καζίνο της γειτονιάς» που θα καταστρέψουν οικονομικά οικογένειες και θα μεγαλώσουν το ήδη υπάρχον οικονομικό αδιέξοδο. Εμείς δεν θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθειά σας διάλυσης του κοινωνικού ιστού, ούτε στην προσπάθειά σας να «μπει λουκέτο» στα καταστήματά μας και αυτά να αντικατασταθούν από τα πολυτελή σας παράλληλα δίκτυα.
Συνάδελφοι, διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν. Δείτε τους αποκλεισμούς. Δείτε την προσπάθεια τους να μη συμπεριληφθεί κανένας πράκτορας στα σχέδια τους, αλλά πάνω από όλα καταλάβετε πως δεν έχετε χρήματα για πέταμα, χρήματα τα οποία μαζέψατε με κόπο και ατελείωτες ώρες δουλειάς και σας ζητούν τώρα με αυτά να «χτίσουν τα παλάτια τους στη άμμο».

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε από τους όρους τα παρακάτω:
·        Θα υπογράψετε καινούρια σύμβαση χωρίς να γνωρίζετε τους όρους, διάρκειας 9 ετών χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί μετά
·        Κόστος κατασκευής G.H. 70.000-90.000 ευρώ και επιπλέον χρήματα για καπνόσημα, κεφάλαιο κίνησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για τη λειτουργία του καταστήματος.
·        Θα σας υποδείξουν αυτοί σε ποιο κατάστημα θα πάτε
·        Το ενοικιαστήριο συμβόλαιο θα είναι στο όνομα του ΟΠΑΠ
·        Καμία απόσταση μεταξύ gaming hall και πρακτορείων
·        Καμία απόσταση μεταξύ gaming hall
Επιπλέον:
·        Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
·        Καμία ρύθμιση με το δημόσιο
·        Καμία ρύθμιση με τραπεζικά δάνεια
·        Καμία ρύθμιση με τον ΟΠΑΠ
·        Δυνατότητα να παρακολουθούν τα οικονομικά σας στοιχεία μέσω της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ

Εμείς από την πλευρά μας προβλέπουμε:
·        ένα 30% τουλάχιστον από αυτά τα καταστήματα δεν θα είναι βιώσιμα
·        πτώση στις εισπράξεις των πρακτορείων και μάλιστα στο ΚΙΝΟ αυτή αναμένεται στο 30%

Πέρα όμως από όλα αυτά εμείς είμαστε εδώ συνάδελφοι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Και οι πολλοί δεν υπάρχουν πουθενά στη νέα τάξη πραγμάτων που η Εταιρία έχει βάλει σκοπό να δημιουργήσει. Για το λόγο αυτό ξεκινάμε άμεσα εντός των επομένων ημερών τη συλλογή υπογραφών για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής προκειμένου να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία.
Να είστε σε επιφυλακή για τις εξελίξεις για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε άμεσα.
Τέλος απευθυνόμενοι προς τους λίγους-ελάχιστους επίδοξους «καζινάρχες» που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν και να επωφεληθούν από το δικαίωμα όλων των συναδέλφων, έχουμε να πούμε τα εξής:

Να γνωρίζετε ότι αν συνεχίσετε η πράξη σας αυτή πέρα από αντισυναδελφική είναι πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού και θα στραφούμε και εναντίον σας με κάθε νόμιμο τρόπο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πρακτόρων, αν όχι όλοι, θα αποδείξει για ακόμα μια φορά πως ξέρει να αγωνίζεται και ξέρει να κερδίζει.
Καιρός να το μάθουν και οι νεόφερτοι στη χώρα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟΘΧ


Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ