Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ  Α.Ε.

ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148 www.epothx.ogr  mail enosipra@otenet.gr

Α.Π.: ..286//17.12.14
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην δικαστική ικανοποίηση του αιτήματός μας όσον αφορά στα vlts με την κατάθεση Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων που προσδιορίστηκαν να συζητηθούν την 28η Ιανουαρίου 2015.  Στην παραπάνω αίτηση συμπεριλήφθηκε και αίτημα εκδόσεως προσωρινής διαταγής και συγκεκριμένα να ακυρωθεί η από 17.11.14 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΟΠΑΠ προς τους πράκτορες για την ίδρυση και λειτουργία G.H. Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των 2.741 αιτούντων και της ΠΟΕΠΠΠ ασκήθηκε τόσο από την Ένωσή μας όσο και από τα Σωματεία Αττικής, Αχαϊας, Ηλείας, Κρήτης και όλης της  Β.Ελλάδος. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε. Εδώ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα σημεία για να αποφευχθεί τυχόν δημιουργία εντυπώσεων από παραπληροφόρηση.

Η δικαστίνα δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης δηλαδή να κρίνει ποιος έχει δίκαιο, αλλά απλώς θεώρησε ότι δεν συντρέχει λόγος ακύρωσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος έως την εκδίκαση της Αιτήσεως των Ασφαλιστικών  Μέτρων. Συνεπώς το αίτημά μας να ακυρωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα εξεταστεί αρχικά κατά την εκδίκαση της Αιτήσεως Ασφαλιστικών Μέτρων, οριστικά δε και τελεσίδικα από το αρμόδιο Πρωτοδικείο και Εφετείο.

Ήδη από πλευράς ΟΠΑΠ έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα προκειμένου οι πράκτορες να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ανακαλώντας στην πράξη την εξουσιοδότησή τους προς την Ομοσπονδία. Όπως καταλαβαίνετε όλη αυτή η διαδικασία σκοπό έχει μόνο να μαζευτούν αιτήσεις έτσι ώστε να έχει ο ΟΠΑΠ το επιχείρημα πως οι πράκτορες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για G.H. και να το χρησιμοποιήσουν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, άσχετα αν στο τέλος τους απορρίψουν σχεδόν όλους διότι τάχα δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.  Άλλωστε αν θέλανε όλους τους πράκτορες να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, θα φρόντιζαν να βάλουν και σωστότερους όρους και προϋποθέσεις. Ο εμπαιγμός συνάδελφοι δεν έχει σταματημό!

Ο ΟΠΑΠ σταδιακά αποκαλύπτει τα πραγματικά του σχέδια δηλ. τον διαχωρισμό των πρακτορείων σε παλαιά και νέα όπου «παλιά» είμαστε εμείς και «νέα» τα G.H. και κάθε σημείο πώλησης των υπηρεσιών του. Ανοίγει επομένως συνάδελφοι το δρόμο για να «πέσει» το μονοπώλιο.

Από εδώ και πέρα θα αλλάξουμε και εμείς στάση και θα φέρουμε την Εταιρία προ των ευθυνών της.
Αλήθεια για ποιο υπεύθυνο παιχνίδι μιλάει και διαφημίζεται όταν πουλάει χωρίς κανένα ίχνος προστασίας του κοινωνικού συνόλου ΣΚΡΑΤΣ και λαχεία στα super market; Είναι οι χώροι αυτοί ελεγχόμενοι και πώς ενώ επιτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους απαγορεύεται η πώληση αριθμολαχείων σε αυτούς; Όλα αυτά είναι υπεύθυνο παιχνίδι και προστασία της κοινωνίας; Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι όλα τα παραπάνω θα αποφευχθούν με επιεικώς χαρακτηριζόμενες ατυχείς διαφημίσεις που περισσότερο διαφημίζουν τους κινδύνους παρά τους αποτρέπουν;
Η αλήθεια είναι ότι το υπεύθυνο παιχνίδι και οι αυστηροί όροι όπως και η εφαρμογή των νόμων ισχύουν μόνον για τα «παλαιά» πρακτορεία (τα πρακτορεία μας) και έξω από αυτά ισχύει ο νόμος της ζούγκλας. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εως τώρα ουδέποτε   χρειάστηκε να ξοδευτούν υπέρογκα ποσά για τις εν λόγω διαφημίσεις.

Εμείς συνάδελφοι σεβόμαστε τους νόμους του ελληνικού κράτους (που μας δίνουν εως σήμερα το δικαίωμα να τοποθετήσουμε vlts στα πρακτορεία μας) καθώς και τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την Εταιρία. Αντίθετα η Εταιρία επιδιώκει με καταχρηστικές ερμηνείες να καταπατήσει τους νόμους σπάζοντας η ίδια το μονοπώλιο. Μάλιστα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία με αυτές τις επιλογές αυξάνει τον  κίνδυνο εθισμού των ανηλίκων στα τυχερά παιχνίδια (τζόγο). Επίσης για τον ίδιο λόγο, η δημιουργία των «καζίνο της γειτονιάς» αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφής ατόμων και ολόκληρων οικογενειών. Αντίθετα, η διακίνηση των παιχνιδιών μέσω των πρακτορείων μας εδώ και πενήντα πέντε χρόνια υιοθετήθηκε από την ελληνική κοινωνία, της οποίας και εμείς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι, χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.

Το Δ.Σ. της ΕΠΟΘΧ


Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ