Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Ο.Ε.Ε.Θ.
                           OΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ
                                                ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                             Αριστοτέλους 3, τ.κ. 54624, τηλ. / Fax: 2310.270027
                                                       Website: www.oeeth.gr
                                                Email: oeeth@otenet.gr     

                                                             Θεσσαλονίκη, 23 Ιουλίου 2015


                                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

            Επιστολή με θέμα: Σχετικά με ημερομηνίες καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, απέστειλε στις 20 Ιουλίου 2015, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, τον Διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Θεωνά Ιωάννη.
            Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα.

            Αναλυτικά το κείμενο:

            «Με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε να σας επισημάνουμε την τραγική οικονομική κατάσταση που διέρχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω της παντελούς έλλειψης ρευστότητας της αγοράς και των λοιπών δυσμενών παραγόντων, η υπερφορολόγηση κ.λπ. ιδιαίτερα τα τελευταία 5 μνημονιακά χρόνια.
            Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι χιλιάδες επιχειρήσεις να βάζουν καθημερινά λουκέτα και πολλές άλλες να είναι αντιμέτωπες με προβλήματα αδυναμίας, να πληρώσουν τις εισφορές τους προς τα


ασφαλιστικά ταμεία και τις ρυθμισμένες υποχρεώσεις τους προς αυτούς και προς την εφορία.           
            Βεβαίως, η κυβέρνηση με την απόφαση ρύθμισης σε 100 δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία και την εφορία, έδωσε ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών.
            Δυστυχώς όμως, λόγω της τελευταίας τραπεζικής αργίας που επιβλήθηκε και της αδυναμίας ρευστότητας στην αγορά, οι επιχειρηματίες αδυνατούν πλέον, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και μάλιστα στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί από την ρυθμιστική απόφαση.
            Κατόπιν των ανωτέρων και δεδομένης της παρέμβασης της Ομοσπονδίας, που εζήτησαν πολλά σωματεία μέλη μας, όπως η Ένωση Πρακτόρων Ο.Π.Α.Π Α.Ε Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, να εξετασθεί το αίτημα και να δοθεί άμεση λύση, διότι όπως αναφέρουμε η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά είναι δραματική και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους,  στις από τον νόμο προβλεπόμενες ημερομηνίες».      
           

Για την Ο.Ε.Ε.Θ.
                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ