Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015


ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ο.Π.Α.Π.  Α.Ε.

ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148  www.epothx.org  mail enosipra@otenet.gr

ΑΠ:70/26.08.15
Προς

κ. Jan Karras, Διευθυντή Πωλήσεων ΟΠΑΠ ΑΕ

Αξιότιμε κ. Karras,

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Σωματείου μας να συνδράμουμε στη βελτίωση των προσπαθειών που καταβάλλετε για την αναβάθμιση των παιχνιδιών και ειδικότερα του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», συγκεντρώσαμε και σας αποστέλλουμε τα προβλήματα που προέκυψαν, όπως αυτά κατεγράφησαν από την επικοινωνία που είχαν τα μέλη μας με το Σωματείο για να μεριμνήσουμε για την επίλυσή τους.

Για πολλά εκ των κατωτέρων αναγραφόμενων προβλημάτων έχουμε ήδη ενημερώσει και τα μέλη μας κ. Μαστορίδη και Ναούμη, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Σωματείο μας πριν από τη συνάντηση που όρισε και είχε μαζί τους ο κ. Ασπιώτης στις 25 Αυγούστου 2015 για το σχετικό θέμα.

Επειδή στην πορεία προέκυψαν και άλλα προβλήματα και επειδή, αν και τυπικά δεν κληθήκαμε θεσμικά από τον κ. Ασπιώτη, δεν θα θέλαμε η ενημέρωση που έχετε από το Σωματείο μας να είναι ελλιπής, σας αποστέλλουμε και εγγράφως τα παρακάτω προβλήματα, όπως αυτά υποδείχτηκαν στο Σωματείο μας από τους συναδέλφους των ν.Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.
·     
      Το νέο λογισμικό επιτρέπει να παίζονται δελτία με τριπλές ( 1-X-2 )
·       
       Το δελτίο με τις τριπλές το διαβάζει ως μονόστηλο και ο πράκτορας το βλέπει λάθος. Π.χ. ένα δελτίο με τρεις τριπλές και πολλαπλασιαστή 10 ο πράκτορας το βλέπει στην μηχανή με αξία 2,5 ευρω, ενώ στην εκτύπωση το δελτίο αναγράφει την σωστή τιμή που είναι 67,50 ευρω. Καταλαβαίνετε ότι όταν εξυπηρετεί ο πράκτορας 2-3 ή και παραπάνω συγχρόνως πελάτες, είναι πολύ εύκολο να γίνει ένα ταμειακό λάθος εις βάρος του, ενώ παράλληλα κινδυνεύει από τυχόν επιτήδειους που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την αστοχία αυτή του λογισμικού προς όφελός τους και εις βάρος φυσικά του πρακτορείου.
·        
    Παρά το ότι επισημάνθηκε στα σεμινάρια η αστοχία της αδυναμίας ομαδοποίησης γκρουπ και R γκρουπ στο νέο δελτίο και είχαμε την υπόσχεση ότι το θέμα αυτό θα λυθεί πριν την αναβάθμιση με δελτίο αποκλειστικά για γκρουπ, εν τούτοις δεν έγινε κάτι με συνέπεια την αφάνταστα δύσκολη εξυπηρέτηση των παικτών αυτού του τύπου των στοιχημάτων, εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του πρακτορείου.
·        
η  καθημερινή εισαγωγή νέων εμβόλιμων αγώνων στο κουπόνι δεν έχει να προσφέρει κάτι, αν δεν συνοδεύεται με real time ενημέρωση π.χ. από το horizon όπου είναι και οι αλλαγές των αποδόσεων, αντιθέτως προκαλεί τα δυσμενή σχόλια των παικτών, ιδιαιτέρως αυτών που ενημερώνονται για κάποια εισαγωγή αγώνα κατόπιν της ενάρξεώς του.
·         
    Το νέο λογισμικό δεν υποστηρίζει την εκτύπωση των αποτελεσμάτων και την ανάκτηση των αποδόσεων από τις κορωνίδες, κάτι που προκάλεσε πολύ δυσμενή σχόλια από μεγάλο μέρος των πρακτόρων αλλά και των παικτών που τόσα χρόνια μας τα ζητούσαν και είχαμε την δυνατότητα να τους τα παρέχουμε με αυτόν τον τρόπο.
·         
    Το νέο αναβαθμισμένο site του ΟΠΑΠ δυστυχώς δεν ικανοποιεί καθόλου τις ανάγκες του πρακτορείου στο να προσφέρει στον παίκτη αυτό που ζητάει, πράγμα που σαφώς καταδεικνύει πως ο σχεδιασμός του έγινε χωρίς την συμμετοχή των πρακτόρων. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες αστοχίες και αδυναμίες του.
Α. το live score υστερεί κατά πολύ των ανταγωνιστικών και συνεχίζει να  παραλείπει αγώνες του κουπονιού.
Β. τα αποτελέσματα δεν αναγράφονται με την ίδια σειρά που είναι οι αγώνες  στο κουπόνι, κάτι που δυσκολεύει πολύ την σωστή αντιγραφή τους από τον πράκτορα στον πίνακα των αποτελεσμάτων.
Γ. ο παίκτης δεν έχει πρόσβαση στα προσφερόμενα ειδικά στοιχήματα σε έντυπη μορφή, παρά μόνον με την βοήθεια του πράκτορα μέσω Η.Υ. αλλά και πάλι, όταν βρίσκουμε ένα ειδικό στοίχημα, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει δίπλα και ο κωδικός του, αυτός απουσιάζει, με συνέπεια να πρέπει να προστρέξουμε στον πίνακα των ειδικών στοιχημάτων να  βρούμε τον κωδικό ή να βάλουμε δελτίο στην κορωνίδα το οποίο μετά θα πρέπει να ακυρώσουμε. π.χ. βρίσκουμε τον πίνακα των σκόρερ του πρώτου γκολ με τις αποδόσεις και λείπουν οι κωδικοί για τον καθένα.
Δ.  αφήνουμε εντελώς ασχολίαστο το ότι η νέα ιστοσελίδα ‘’σέρνεται’’ γιατί είμαστε σίγουροι πως οφείλεται στις συνεχείς αναβαθμίσεις των πρώτων ημερών και θεωρούμε βέβαιο ότι σύντομα θα ξεπεραστεί.

·         Το νέο έντυπο κουπόνι που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 21-8-15 ήταν σε δύο μεγάλου μεγέθους τεύχη ενώ το περιμέναμε σε ένα πιο μικρό και πιο εύχρηστο 12σέλιδο ή 16σέλιδο. Τα γράμματα και οι αριθμοί, ειδικά οι κωδικοί των αγώνων, ήταν σε πολύ μικρό μέγεθος, κάτι που φάνηκε και από τα πολλά λάθη στην συμπλήρωση των δελτίων ακόμα και από μικρής ηλικίας παίκτες. Έλειπαν τα ειδικά στοιχήματα τουλάχιστον για τους κορυφαίους αγώνες του τετραημέρου.
·         Ο πίνακας αποτελεσμάτων που μας εστάλη την Τρίτη 26-8-15 έχει μέγεθος διπλάσιο από αυτούς που συμπληρώνουμε εδώ και χρόνια, ενώ είναι γνωστό ότι όλα τα πρακτορεία έχουν στις προσόψεις τους πλαίσια συγκεκριμένου μεγέθους, παράλληλα δε, είναι απίστευτα δύσκολο να γράψει κανείς σε ένα τέτοιων διαστάσεων χαρτί.
·         Στην μετάδοση των live γεγονότων και συγκεκριμένα στο τέννις, απουσιάζει το σημαδάκι της μπάλας δίπλα στο όνομα του παίκτη που ‘’σερβίρει’’ εκείνη την στιγμή, κάτι που θεωρείται άκρως απαραίτητο.

Οι παραπάνω επισημάνσεις έχουν σκοπό αφ’ ενός την συμβολή του Σωματείου μας στην συνεχή αναβάθμιση του παιχνιδιού και αφετέρου την κατά το δυνατό διευκόλυνση των συνθηκών  που απαιτούνται ώστε ο πράκτορας να μπορεί να ανταποκρίνεται στην πώληση του προϊόντος χωρίς να διασαλεύεται η λειτουργία της επιχείρησής του..
Ευελπιστώντας ότι τα παραπάνω αναγραφόμενα θα σας βοηθήσουν να αποκομίσετε μια καλλίτερη εικόνα της κατάστασης και να προχωρήσετε στην άμεση επίλυσή τους.
Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.
Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                             Ευστράτιος Κοτάνης
Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας


Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ