Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έπειτα από την από 4.11.15  επιστολή που απεύθυνε η Ομοσπονδία στο Υπουργείο Οικονομικών και αφορά στις ολέθριες συνέπειες που συνεπάγεται η πιθανή φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών (βλ. σχ. ανάρτηση), το Σωματείο μας έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επικοινωνήσει το πρόβλημα σε όλους τους τοπικούς φορείς. Ωσαύτως έχει ήδη ενημερωθεί η Ομοσπονδία Εμπόρων και Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και έχουν δρομολογηθεί περαιτέρω ενημερώσεις των τοπικών βουλευτών όλων των κομμάτων.

Το Σωματείο μας θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                                         Ευστράτιος Κοτάνης

Πρόεδρος                                                                              ΓραμματέαςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝAΠ-20151104-000762
Αθήνα,  4 Νοεμβρίου 2015
Προς:  Υπουργείο Οικονομικών
Yπουργό Οικονομικών                                     Ε. Τσακαλώτο
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών          Τ. Αλεξιάδη
Κοιν: Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας  Γ. Σταθάκη

Κοιν: ΟΠΑΠ ΑΕ
 Κοινοποιούμενη
Γραφείο Πρωθυπουργού

Κύριοι,
Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα δημοσιεύματα του τύπου και εν γένει τις ανακοινώσεις και πληροφορίες από τα ΜΜΕ για πιθανή αναζήτηση ισοδύναμων για φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών,  το οποίο ασφαλώς πλήττει θανάσιμα τον κλάδο μας, κρίναμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:
Η εμπειρία του παρελθόντος μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες και κινήσεις απέτυχαν παταγωδώς διότι απεδείχθη περίτρανα ότι τέτοιου είδους επιβολής φόρου στα τυχερά παιχνίδια σε έναν κλάδο που ήδη υπερφορολογείται, τον οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή και τον αφανισμό .
Με τέτοια φορολόγηση καταστρέφεται με μαθηματική ακρίβεια και από μελέτες ειδικών η ανακύκλωση πάνω στην οποία είναι βασισμένη όλη η φιλοσοφία των παιχνιδιών. Ήδη 4.500 πρακτορεία είναι στο όριο της βιωσιμότητας . H κίνηση αυτή εάν εφαρμοστεί, όχι μόνο δεν θα φέρει αύξηση εσόδων στο κράτος αλλά αντίθετα θα φέρει μείωση για το λόγο ότι θα μειωθεί  δραματικά ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών με αποτέλεσμα να αποδίδεται λιγότερος φόρος  στο ελληνικό δημόσιο , ταυτόχρονα δε, το δεύτερο μεγαλύτερο κακό που θα επέλθει είναι να οδηγηθεί όλη η μάζα των πελατών στον παράνομο στοιχηματισμό, τη μάστιγα που χρόνια προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε σε συνεργασία με την πολιτεία.
Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, όσο πιο ξεκάθαρα μπορούμε, ότι ο κλάδος των πρακτόρων επειδή βρίσκεται οριακά σε μια κατάσταση επιβίωσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην αντιδράσει όπως αυτός γνωρίζει και με το τρόπο που το έχει πράξει στο παρελθόν με μόνο κριτήριο την επιβίωση του σε οποιαδήποτε επιβολή επί πλέον φόρου –επιβάρυνσης δικής του, του Οργανισμού και των πελατών του, γιατί ήδη αυτοί οι τρεις  φορολογούνται με πολύ υψηλούς συντελεστές και εννοούμε ότι: οι  εταιρείες  των πρακτορείων με 26% επί πλέον της φορολόγησης τους ως φυσικά πρόσωπα, στην ΟΠΑΠ ΑΕ πλην του φόρου που της αναλογεί ως Ανώνυμη εταιρεία  επί πλέον  με 30%  φόρο στη μικτή κερδοφορία των παιχνιδιών της και 20% φορολόγηση στα κέρδη των πελατών.
Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας και ότι δεν θα προβείτε στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου που θα φέρει την ολοσχερή καταστροφή σε 4.500 οικογένειες και  20.000 εργαζόμενους σε αυτές.
Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ
Ο Γενικός Γραμματέας                                               Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Λυριστής                                        Κυριάκος Τοπτσίδης
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ