Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΠ: 12/27.1.16
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στις 15.1.16 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΕΕΘ συνάντηση και συζήτηση συνδικαλιστικών φορέων με τον Υφ. Εργασίας κ. Αν. Πετρόπουλο με θέμα την επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα.

Στη συνάντηση από πλευράς Σωματείου παρέστησαν η Πρόεδρος κα Αναστασία Τζαμπαζλή , η Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΕΘ κα Μ. Φτίκα καθώς και ο αντιπρόσωπός μας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ κος. Θ. Αθανασιάδης. Στη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του κ. Πετρόπουλου τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των ήδη πληττόμενων και υπολειτουργούντων επιχειρήσεων, σε περίπτωση ψήφισης και εφαρμογής του εν λόγω νέου ασφαλιστικού προγράμματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης το Σωματείο μας έκρινε σκόπιμη την αποστολή επιστολής προς τον Πρόεδρο της ΟΕΕΘ κ. Μανδρίνο, στην οποία διατυπώνουμε και εγγράφως την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμογή του εν λόγω ασφαλιστικού.
Για την ενημέρωσή σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μέσα σε όλες τις εξελίξεις και να αγωνιζόμαστε για το καλλίτερο μέλλον μας.

Για την Ένωση
Αναστασία Τζαμπαζλή                                                         Ευστράτιος Κοτάνης

Πρόεδρος                                                                              ΓραμματέαςΑ.Π. ……9………………
Θεσσαλονίκη 19.1.2016


Αξιότιμε κ. Μανδρίνο,

Σε συνέχεια της από 15.1.16 ευρείας σύσκεψης συνδικαλιστικών φορέων με ομιλητή τον Υφ. Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και με δεδομένη την απόλυτη κρισιμότητα της μεταρρύθμισης που επίκειται στο ασφαλιστικό σύστημα, σας υποβάλλουμε και τις δικές μας απόψεις που αφορούν στον κλάδο των επαγγελματιών πρακτόρων τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ.

Η δύσκολη κατάσταση της οικονομίας της χώρας τα τελευταία χρόνια έπληξε ανεπανόρθωτα και το δικό μας κλάδο, αφού και το εισόδημά μας μειώθηκε και οι οικονομικές υποχρεώσεις μας αυξήθηκαν δραματικά.

Ο κλάδος των επαγγελματιών πρακτόρων είναι ως γνωστόν ένας από τους λίγους κλάδους, αν όχι ο μοναδικός, που δεν φοροδιαφεύγει και καταβάλλει ετησίως τις υποχρεώσεις του προς το κράτος με βάση πραγματικά και μόνο στοιχεία.

Αυτό και εξαιτίας των νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν την τελευταία εξαετία, έχει ως αποτέλεσμα την υπέρογκη αύξηση των φορολογικών μας υποχρεώσεων, στις οποίες πασχίζουμε πλέον να ανταποκριθούμε εξαιτίας και της απελπιστικής μείωσης που υπέστησαν τα εισοδήματά μας.

Η προτεινόμενη από την παρούσα κυβέρνηση μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η οποία στηρίζεται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το ετήσιο εισόδημά μας, αν τελικά ψηφιστεί ως έχει, θα αποτελέσει την τελική «ταφόπλακα» για την πλειοψηφία των 4.500 πρακτορείων που ήδη υπολειτουργούν σήμερα  στη χώρα, αφού θα κληθούμε πια να επιλέξουμε αν θα πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές ή αν θα ταΐσουμε τις οικογένειες μας!

Για τους λόγους αυτούς θα θέλαμε να διατρανώσουμε και την δική μας αντίθεση στην εν λόγω μεταρρύθμιση, η οποία το μόνο που τελικά θα καταφέρει είναι να συμβάλει στην τελειωτική απορρύθμιση σε ότι απέμεινε να λειτουργεί στη χώρα.

Συντασσόμενοι με όλους τους κλάδους που πλήττονται από την εν λόγω «μεταρρύθμιση», σας ζητούμε να συνδράμετε με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο προκειμένου να βρεθούν τρόποι που θα συμβάλουν θετικά στην ανεύρεση μιας δίκαιης λύσης.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                                          Ευστράτιος Κοτάνης

Πρόεδρος                                                                               Γραμματέας

Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ