Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΘΧ
Μετά από καταγγελίες  συναδέλφων διαπιστώσαμε ότι τις τελευταίες μέρες οι αποδόσεις στο on line στοίχημα του ΟΠΑΠ διαφέρουν από αυτές στα ίδια προσφερόμενα στοιχήματα του live που έχουμε στα πρακτορεία.

Συγκεκριμένα,  ενώ στο επίγειο live μία απόδοση προσφέρεται π.χ. στο 1,70, η ίδια ακριβώς αγορά στο on line προσφέρεται στο 1,74. Υπάρχει δηλαδή μια σαφής διαφορά υπέρ των αποδόσεων του on line.

Το παικτικό κοινό ζητά να αγοράσει στην απόδοση που βλέπει στα screens του πρακτορείου ή στο κινητό και εμείς βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να τους εξηγούμε τα ανεξήγητα ότι δηλ. οι αποδόσεις που βλέπουν δεν είναι ίδιες με αυτές του live που έχουμε στα πρακτορεία μας.

Επιπροσθέτως έχει παρατηρηθεί να προσφέρονται στο «on line» στοίχημα γεγονότα, π.χ. «νικητής αγώνα», τα οποία δεν προσφέρονται καθόλου στο επίγειο live.

Είναι περιττό να αναφερθούμε στην έντονη δυσφορία που εκφράζουν οι παίκτες όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει πλέον αγορά αποδόσεων και γεγονότων  δύο ταχυτήτων σε μία Εταιρία του μεγέθους του ΟΠΑΠ, αλλά και στο πόσο δύσκολη είναι η θέση μας ως επαγγελματίες πράκτορες να πείσουμε τους παίκτες μας να αρκεστούν σε χαμηλότερες αποδόσεις από αυτές του on line του ΟΠΑΠ.

Είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε πράκτορες και Οργανισμός από κοινού  να συμφωνήσουμε  πάνω σε μία βάση αναβάθμισης του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», ώστε να το καταστήσουμε ανταγωνιστικό έναντι αυτού που προσφέρουν οι άλλες ιντερνετικές εταιρίες εκμεταλλευόμενες το μεταβατικό καθεστώς του ν.4002.

Είναι γνωστό πως όλη αυτή η προσπάθεια των δύο πλευρών δεν είχε άλλο στόχο πλην της επιστροφής ενός μεγάλου μέρους του παικτικού κοινού από τις προαναφερθείσες εταιρίες, στον ΟΠΑΠ και τα πρακτορεία μας.

Έρχεται όμως αυτή η κίνηση από πλευράς ΟΠΑΠ που μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Μία κίνηση σαφώς αντιδεοντολογική και  φυσικά αντίθετη στο πνεύμα μιας αμοιβαίας συνεργασίας με κοινούς στόχους. Μία κίνηση που στην ουσία δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να υποβαθμίζει και να απαξιώνει το προϊόν που προσφέρει η ίδια Εταιρία μέσω του επίγειου δικτύου της, έναντι του ίδιου προϊόντος που προσφέρει διαδικτυακά.

Πρόκειται πραγματικά για απίστευτη πρωτοτυπία, να υπάρχει ζήτημα εσωτερικού αθέμιτου ανταγωνισμού σε μία Εταιρεία σαν τον ΟΠΑΠ και μάλιστα εις βάρος του δικτύου που τον καθιστά κυρίαρχο στην Ελληνική αγορά των τυχερών παιχνιδιών εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

Και ειλικρινά διερωτόμαστε για το ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός μιας τέτοιας ακατανόητης κίνησης. Γιατί δεν γίνεται να επιδιώκεις αναβάθμιση του προϊόντος σου απαξιώνοντάς το στο φυσικό επίγειο δίκτυο σου. Ούτε γίνεται να προσδοκάς επιστροφή των παικτών από το net  στο δικό σου κατ’ επέκταση απαξιωμένο δίκτυο.

Εκτός βέβαια και αν αυτή η επιστροφή κατευθύνεται εσκεμμένα προς τα εκεί όπου δεν υπάρχει πρακτορική προμήθεια. Τότε ναι, μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί να προσφέρεις την ίδια αγορά με τρόπο που να απαξιώνεις συνειδητά το ένα σου κανάλι διανομής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι:
·         
      Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποβαθμίσουμε τις επιχειρήσεις μας, παρέχοντας υπηρεσίες με αποδόσεις και γεγονότα  β΄διαλογής.
·         
      Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια διοχέτευσης των πελατών μας  προς άλλα κανάλια διανομής παιχνιδιών, νομίμων ή μη.
·         Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε κινήσεις, που ως επαγγελματίες και συνεργάτες του Οργανισμού πιστεύουμε πως είναι προσβλητικές και αντισυμβατικές.
·         Δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας, όπως αυτά  απορρέουν από την υπογεγραμμένη σύμβαση συνεργασίας μας με τον ΟΠΑΠ, στην οποία  το προϊόν αναγράφεται ως  «ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» χωρίς πουθενά να διακρίνεται αυτό σε επίγειο και διαδικτυακό.

Καλούμε τους αγαπητούς μας συνεργάτες να κατανοήσουν το συντομότερο δυνατό τις καταστροφικές συνέπειες αυτής τους της κίνησης, που θα είναι απαξίωση του παιχνιδιού σε βάρος και του φυσικού επίγειου δικτύου και των εσόδων της ίδιας της Εταιρίας και να επανορθώσουν άμεσα αποκαθιστώντας την τάξη.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις έτοιμοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας.Για την Ένωση


Αναστασία Τζαμπαζλή                                                         Ευστράτιος Κοτάνης

Πρόεδρος                                                                              Γραμματέας
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ