Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

ΑΠ: 121/18.8.16
Προς
κ. Ευάγγελο Γιαννακάκη
Opap Stores Director

Κοιν.
Δ.Σ. ΠΟΕΠΠΠ

Αξιότιμε κύριε,

Απευθυνόμαστε  σε εσάς για πολλοστή φορά με την ελπίδα να σταματήσουν επιτέλους οι επαναλαμβανόμενοι ερασιτεχνισμοί που από την μια μειώνουν το κύρος του Οργανισμού και  από την άλλη εκθέτουν εμάς τους πράκτορες ως επαγγελματίες στους πελάτες μας.
Η έκδοση του εβδομαδιαίου κουπονιού των αγώνων 12-18/8/16 συνοδεύτηκε για μια ακόμη φορά από απίστευτα λάθη και αστοχίες.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αριθμός των προσφερομένων γεγονότων  του έντυπου προγράμματος  στα πρακτορεία, ήταν τραγικά μικρότερος από τα τελικώς προσφερόμενα, με αποκορύφωμα την Τετάρτη 17/8/16 που τα γεγονότα στο μεν έντυπο πρόγραμμα στα πρακτορεία μας ήταν 13 στο σύνολο, στο δε του  «opap.gr» ξεπερνούσαν τα 50. Αυτό και μόνο νομίζουμε πως καταδεικνύει το πόσο λανθασμένη κίνηση είναι η έκδοση εβδομαδιαίου κουπονιού.
Δυστυχώς όμως οι «αστοχίες» δεν σταματούν εδώ. Το πραγματικά τραγελαφικό είναι οι λάθος κωδικοί στις αποδόσεις των συνδυαστικών στοιχημάτων ‘’τελικό αποτέλεσμα αγώνα με u/o’’, την Πέμπτη 18/8/16. Από την έναρξη του νέου ανανεωμένου «Πάμε Στοίχημα», οι κωδικοί των συγκεκριμένων στοιχημάτων είναι σταθεροί βάσει πίνακα που υπάρχει σε κάθε πρακτορείο και μάλιστα οι περισσότεροι παίκτες τους έχουν αποστηθίσει. Για παράδειγμα, όλοι ξέρουν ότι ο κωδ. 101 σημαίνει Άσος και over. Βάζοντας όμως τον κωδ. 101 την Πέμπτη, αντί για 1 και ο, το δελτίο τύπωνε στοίχημα στην πρόκριση της μίας εκ των δύο ομάδων. Το ίδιο και με τους υπόλοιπους παρεμφερείς κωδικούς που εκτύπωναν οτιδήποτε άλλο εκτός από το γνωστό καθορισμένο στοίχημα του σταθερού πίνακα.
Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν για μας, από την μια να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα στους παίκτες μας αλλά και από την άλλη να δεχόμαστε (απολύτως δικαιολογημένα) την χλεύη τους για τα τόσο αστεία λάθη που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κύρος της Εταιρείας.
Δεν θα αναφερθούμε καν στον τραγέλαφο που θα ακολουθήσει με τις ενστάσεις των παικτών για τυχόν κερδισμένα δελτία τα οποία και σαφώς θα διεκδικήσουν.
Όλα αυτά όμως, και το λέμε με μεγάλη πικρία, έχουν τραγικές συνέπειες  για το κύρος του ΟΠΑΠ όσον αφορά την αξιοπιστία των παιχνιδιών του, με άμεσους αποδέκτες εμάς τους πράκτορες,  λόγω της καθημερινής επαφής με τους πελάτες- παίκτες. Αυτές οι επιεικώς χαρακτηριζόμενες προχειρότητες, τροφοδοτούν κάθε μέρα όλο και περισσότερο την απαξίωση του επίγειου δικτύου της Εταιρείας και το μόνο που πετυχαίνουν είναι μια διαρκή αφαίμαξη του πελατειακού μας κοινού από τις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ελληνική επικράτεια.
Είναι άλλωστε δύσκολη η θέση μας και απέναντι σε αρκετούς από  τους συναδέλφους μας, που θεωρούν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα γίνονται βάσει κάποιας μεθόδευσης, που στόχο έχει την απαξίωση του φυσικού επίγειου δικτύου, κάτι που πραγματικά δεν θέλουμε να πιστεύουμε.
Οι πράκτορες, έχουμε εργαστεί εδώ και δεκαετίες για να αποκτήσει ο Οργανισμός αυτό το «brand name» και με την υπερεργασία μας έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην σημερινή υπεραξία του. Εδώ και έξι δεκαετίες χτίζουμε καθημερινά το μέγεθος  του ΟΠΑΠ και  οτιδήποτε τον ζημιώνει, ζημιώνει και εμάς ως επαγγελματίες.
Δεν ανεχόμαστε «αστειότητες»  ή  «τραγικά λάθη»  (γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν), που πλήττουν ανεπανόρθωτα τα πρακτορεία μας μειώνοντας σταθερά την πελατεία μας.
Σας εφιστούμε την προσοχή και ζητούμε να ενεργήσετε ώστε να βρεθούν οι αιτίες των λαθών και να μην επαναληφθούν.
Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                                         Ευστράτιος Κοτάνης

Πρόεδρος                                                                              Γραμματέας
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ