Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016


ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ  Α.Ε.

ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148  www.epothx.org  mail enosipra@otenet.gr
Α.Π.:164.11.10.16

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα «δημοσιοποιούνται», περισσότερο με τη μορφή φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλαγές σχετικές με τον τρόπο λειτουργίας των πρακτορείων που θα συμπεριλαμβάνει ο «Νέος Κανονισμός», το Δ.Σ. του Σωματείου μας θα ήθελε να σας ενημερώσει όσον αφορά τις εξελίξεις όσο και τις θέσεις της Ένωσής μας σχετικά με το θέμα. 

Καταρχάς πιστεύουμε πως η διαρροή φημών μόνο σύγχυση και εκνευρισμό επιφέρει και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα επαγγελματικά συμφέροντα των πρακτόρων. Είναι αλήθεια ότι ο ΟΠΑΠ έχει υποβάλει προτάσεις με τη μορφή σχεδίου, οι οποίες επιφέρουν αλλαγές στο μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, ο οποίος προκύπτει από την υπογραφή της Ατομικής Σύμβασης μεταξύ ενός εκάστου πράκτορα και του ΟΠΑΠ. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι οι προτάσεις αυτές θα λάβουν την τελική τους μορφή κατόπιν διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, έτσι ώστε να υποβληθούν ως επίσημη συμφωνία στην ΕΕΕΠ, η οποία είναι και η αρμόδια αρχή για την έκδοση του Νέου Κανονισμού. Τίποτα τελεσίδικο δεν υπάρχει ακόμα, αφού προτού αυτό συμβεί η Ομοσπονδία μας θα πρέπει να ενημερώσει πρώτα τα κατά τόπους Σωματεία ως θεσμικά οφείλει.

Οι δε θέσεις της Ένωσής μας είναι αμετάβλητες από την πρώτη ημέρα των συζητήσεων. Στηρίζουμε απόλυτα το περιεχόμενο και τους όρους της υπάρχουσας «ατομικής σύμβασης» και οι όποιες νέες προτάσεις θα γίνουν δεκτές μόνον εφόσον πειστούμε ότι βελτιώνουν την υφιστάμενη θέση μας. Ειδικότερα στα θέματα που αφορούν στις αποστάσεις, μεταβιβάσεις και την προμήθεια, μοναδικά «κεκτημένα» του κλάδου, είμαστε σταθεροί και ανυποχώρητοι. Έχουμε άλλωστε εκφράσει και προς την Ομοσπονδία το πάγιο αίτημά μας, ότι δηλ. οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από τη Γ.Σ.  της ΠΟΕΠΠΠ, αφού έχουν αποσταλεί στα τοπικά σωματεία και έχουν συζητηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων οι όποιες τελικές προτάσεις. 

Συνάδελφοι, κατανοούμε τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να ληφθούν αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή σας, χωρίς να έχει πρώτα ακουστεί η δική σας άποψη και θέση. Όλοι μαζί θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας και θα οδηγήσουμε το επάγγελμά μας στο μέλλον με σταθερά βήματα.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                             Δημήτριος Γραμματικόπουλος
Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας


Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ