Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Posted by ενωση πρακτορων On 3:44 π.μ.
Α.Π. 172/15.11.16
Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για κρούσμα εξαπάτησης πράκτορα από πελάτη με μέθοδο που μέχρι τώρα δεν είχε καταγγελθεί ξανά.

Συγκεκριμένα ο υποτιθέμενος πελάτης εμφανίζεται στο πρακτορείο λέγοντας πως είναι καινούριος στην περιοχή και επιθυμεί να παίζει μεγάλα ποσά, αφού προηγουμένως έχει καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό του πράκτορα.

Με τον τρόπο αυτό αποσπά τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του πράκτορα. Κατόπιν «ανεβάζει» σε σελίδες αγοραπωλησιών ένα προϊόν προς διάθεση, δίνοντας το λογαριασμό του πράκτορα. Ο ανυποψίαστος αγοραστής καταθέτει τα χρήματα στο λογαριασμό, ο πράκτορας «βλέπει» το ποσό, «παίζει» το «στοίχημα» και κατόπιν ο αγοραστής ζητά από τον πράκτορα εξηγήσεις επειδή δεν παρέλαβε ποτέ το προϊόν που αγόρασε.

Με τον τρόπο αυτό ο υποτιθέμενος πελάτης «παίζει» χρησιμοποιώντας χρήματα από ανυποψίαστους πιθανούς αγοραστές και κατόπιν βρίσκεται εκτεθειμένος ο πράκτορας.

Συνάδελφοι, σας συνιστούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μη δίνετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                             Δημήτριος Γραμματικόπουλος

Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας 
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ