Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017ΑΠ: 85/17.3.17
Συνάδελφοι, 

Προσφάτως  πληροφορηθήκαμε από το Γραμματέα του Σωματείου μας κ. Δημήτρη Γραμματικόπουλο ότι ο ΟΠΑΠ του απέστειλε «Εξώδικο Δήλωση-Διαμαρτυρία και Πρόσκληση» με την οποία τον καλεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στον ΟΠΑΠ για αντισυμβατική συμπεριφορά του, που συνίσταται σε διατύπωση δήθεν δυσφημιστικών  δηλώσεων στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΤ3 και τον καλούν συγχρόνως να ανακαλέσει έγγραφα και δημόσια με κάθε πρόσφορα μέσο, διαφορετικά η Εταιρία διατηρεί την επιφύλαξη για άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της.  

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας με απόφαση που έλαβε ομόφωνα εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον κ. Γραμματικόπουλο, ο οποίος στη συγκεκριμένη συνέντευξη εξέφρασε απόψεις και κρίσεις με τη θεσμική του ιδιότητα, αυτή του Γραμματέα της Ένωσής μας. Ως εκ τούτου οι απόψεις αυτές είναι απόψεις και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. Και συγκεκριμένα: 

1.    Όσον αφορά το θέμα των vlts πράγματι θεωρούμε ότι είναι πάρα πολλά σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.
2.    Όσον αφορά τους χώρους όπου σήμερα λειτουργούν παρανόμως φρουτάκια και βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε πρακτορεία, σαφώς δεν επιθυμούμε να εγκατασταθούν σε αυτούς τους χώρους vlts και να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στα πρακτορεία μας.
3.    Όσον αφορά τη νέα προτεινόμενη σύμβαση, αποτελεί θέση του Σωματείου μας αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πρακτόρων ότι δυσχεραίνει κατά πολύ την επαγγελματική μας πραγματικότητα, αφού μειώνει την προμήθειά μας και ταυτόχρονα αυξάνει τις υποχρεώσεις μας έναντι της Εταιρίας.
4.    Όσον αφορά τέλος την «υπαλληλοποίησή» μας αυτό λέγεται από όλους μας καθ’ υπερβολή, με δεδομένο ότι αν υπογράψουμε τη νέα σύμβαση θεωρούμε ότι θα είμαστε επιχειρηματίες άνευ «επιχειρηματικών» δικαιωμάτων.

Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο που η Εταιρία «διαβάζει» στις παραπάνω απόψεις δυσφήμιση και αντισυμβατική συμπεριφορά. Επειδή δε είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει από πλευράς της Εταιρίας πρόθεση φίμωσης του συνδικαλιστικού λόγου, ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσει εντέλει η λογική και η σύνεση και η εν λόγω παρανόηση θα λάβει σύντομα αίσιο τέλος.  Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε την αμέριστη στήριξή μας στο Γραμματέα της Ένωσής μας κ. Δ. Γραμματικόπουλο.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή, Πρόεδρος                Γεώργιος Μαναζής, Μέλος
Θεόδωρος Τζιαμπάζης, Αντιπρόεδρος         Βασιλική Γιουλβανίδου, Μέλος
Αναστάσιος Απιδόπουλος, Ταμίας                Φώτιος Ναούμης, Μέλος
Categories:
  • Ο.Ε.Ε.Θ.

  • Ε.Ε.Θ.

  • ΟΠΑΠ

  • ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ