ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ

 

 ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ  Α.Ε.

ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148  www.epothx.ogr  mail enosipra@otenet.gr
ΑΠ: 22/3.2.17
Αγαπητοί συνάδερφοι,
Όπως σας είναι γνωστό, προσφάτως εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 229/2/18.11.2016 απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. με τίτλο «Κανονισμός Πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε.». Ο νέος κανονισμός ανατρέπει πλήρως το μέχρι σήμερα καθεστώς των όρων λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ όλης της χώρας, εισάγοντας απαιτήσεις και προϋποθέσεις που διακυβεύουν σοβαρά τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.  
Το Σωματείο μας, επιθυμώντας μια έγκυρη νομική αξιολόγηση των θεσπιζόμενων ρυθμίσεων, ήρθε σε επαφή με Δικηγορικό Γραφείο που ειδικεύεται σε υποθέσεις αρμοδιότητας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από τη συνεργασία αυτή προέκυψε ότι αρκετές από τις προβλέψεις του νέου Κανονισμού είναι αντίθετες σε συνταγματικής και υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις. Για παράδειγμα:
·         Εισάγεται η έννοια της «εμπορικής πολιτικής» καικατ’ επέκταση της δυνατότητας του ΟΠΑΠ να ορίζει μονομερώς την προμήθεια του κάθε πρακτορείου.
·         Τίθενται ανυπέρβλητοι περιορισμοί στη μεταβίβασητων επιχειρήσεών μας.
·         Με τις διατάξεις περί ελαχίστου εμβαδού των πρακτορείων (30 τμ και άνω) τίθενται ανυπέρβλητοι φραγμοί στην επαγγελματική δραστηριότητα των πρακτόρων.
·         Οι διατάξεις για τις «βεβαιώσεις συνεργασίας»(αντί της μέχρι σήμερα ισχύουσας «Ενιαίας Άδειας Πρακτόρευσης») σε συνδυασμό με τη δυνατότητα του ΟΠΑΠ να μοιράζει τα τυχερά παιχνίδια κατά βούληση, θέτουν σοβαρά ζητήματα αντίθεσης προς το δίκαιο του ανταγωνισμού.
Η ΟΠΑΠ περαιτέρω δράττοντας την ευκαιρία της έκδοσης του ως άνω προβληματικού Κανονισμού, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο στο άμεσο μέλλον να μας επιβάλλει καταχρηστικά νέες συμβάσεις, οι οποίες εκτός του ότι περιλαμβάνουν τις παραπάνω αμφιβόλου νομιμότητας διατάξεις, καταργούν όλα τα δικαιώματά μας που απορρέουν από την ισχύουσα σύμβαση, και μας καθιστούν έρμαια στις εκάστοτε διαθέσεις της Εταιρίας.
Επειδή δε επιβάλλεται ως πρώτο μέσο αντίδρασης η προσβολή του Κανονισμού, κατά των παραπάνω αλλά και άλλων ρυθμίσεων που εμπεριέχει, το Σωματείο μας σε συνεννόηση και με άλλα Σωματεία κατέθεσε στο ΣτΕ Αίτηση Ακύρωσης στα πλαίσια της προάσπισης των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών μας και προκειμένου να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική αντίδρασή μας στις νέες συμβάσεις, που η ΟΠΑΠ θα επιχειρήσει να μας επιβάλλει.
Συνάδερφοι εάν δεν κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά,
ΔΕΝ υπάρχει αύριο & δεν υπάρχει άλλη ευκα
ιρία για το μέλλον μας!!!
Προκειμένου να ενημερωθείτε εκτενώς για όλα τα παραπάνω αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες του Σωματείου μας σας καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση.
Ακολουθεί σχετική πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
Το Δ.Σ σας προσκαλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσή μας που θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 με ώρα έναρξης 14:30 μ.μ. στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Αριστοτέλους 27.
Θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Εκλογή προεδρείου
  2. Κανονισμός πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ
  3. Συμβάσεις πρακτόρων – ΟΠΑΠ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Για την Ένωση
Αναστασία Τζαμπαζλή                                                                       Δημήτριος Γραμματικόπουλος

Πρόεδρος                                                                                            Γραμματέας

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *